До осені ще кілька днів. Хтось романтизує цю пору, а хтось, навпаки, намагається зловити останнє літнє сонце й відтягнути етап дощів і сирості.

«Віледж» створили підбірку осіннього декору від українських брендів, щоби зробити ці дні для вас трохи приємнішими. Тут пледи, посуд й, звісно, ароматні свічки. Без кольорового листя й гарбузів теж не обійшлося.

Текстиль

   

Килим «Смарагд»

Fully Wully пропонує вовняні килимки ручної роботи, які створюють за 100-річною технологією першої майстрині Параски Шкрібляк-Король. Можна замовити килими з геометричними фігурами й візерунками, однотонні чи для йоги й домашніх улюбленців. Ми ж обрали їхній килим у смарагдовому кольорі.

Скільки – від 1995 гривень

Де сайт

Плед Pumpkin Harvest

Woolkrafts створює однотонні й градієнтні пледи, а також можна обрати варіанти з візерунками, зокрема з картами Києва та Львова. Щоб створити вдома осінню атмосферу, можна переглянути їхній однотонний плед у кольорі гарбуза. Такі ж доступні в рожевому, блакитному, бузковому, чорному, темно-зеленому, жовтому й інших кольорах.

Скільки – від 2100 гривень

Десайт

Приліжковий килим

Pupcha Kylym створює декор для дому в стилі етно-бохо-фанк. Серед таких – килим нестандартної форми зі стилізованим деревом життя та серцями. Він виготовлений з овечої вовни.

Скільки – 12 150 гривень

Де Instagram

Кераміка

   

Бетонна ваза Slim

Бренд Odud називає себе лабораторією декоративного бетону. Команда створює з нього абсолютно різні речі для дому в стилі лофт: горщики, столики, раковини й світильники. Це, наприклад, їхня ваза, яку можна використовувати для квітів, сухоцвітів чи канцелярії.

Скільки – 600 гривень

Де сайт

Чайник ручної роботи

SagaPottery – це ательє кераміки, де створюють посуд із глини. У них можна замовити чашки з блюдцями, тарілки чи соусниці. Також вони створили чайник із натуральної глини, який прикрасили глазур'ю та фарбами.

Скільки – 3600 гривень

Де сайт

Ваза Jug-Vase

Clay – це бренд «неконвеєрних» предметів декору з глини. Вони створили фарфоровий глечик із фактурою устричної мушлі, який можна використовувати й для напоїв, і для квітів. Наприклад, пропонують ставити в нього гілки трав: тархун, базилік, розмарин.

Скільки – 4800 гривень

Десайт

Горнятка з осінніми малюнками

Tati soltes – це сімейна майстерня кераміки, у якій створюють посуд і декор. До початку осіннього сезону вони створили горнятка із зображеннями пожовклого листя, грибів і бджіл. У них іще можна обрати посуд у формі сови чи кота, а також із намальованими птахами, квітами чи овочами.

Скільки – від 850 гривень

ДеInstagram

Ваза «Гранат»

«Всі.Свої» пропонують речі від українських брендів одягу, взуття, декору, кераміки, гастрономії й прикрас. Серед них – бордова ваза у вигляді граната. Вона виготовлена з глини.

Скільки – 300 гривень

Де – сайт

Горнятко з вайбом «Всі жінки – відьми»

Майстриня Софія власноруч виготовляє керамічний посуд. У її онлайн-магазині Vesnianka можна придбати тарілки, горнятка, свічники чи сережки. Серед останніх її робіт – чашка, що передає настрій фільмів і серіалів 90-х років «Всі жінки – відьми», «Практична магія».

Скільки – 800 гривень

ДеInstagram

Дерево 

  

Підставка для вина

Okh – це майстерня дерев'яних меблів неподалік Карпат. Її майстри створюють крісла, журнальні столики чи столи-трансформери. Також вони виготовили «неВинну» підставку для вина з дерева груші. Тож, портвейну? Портвейну.

Скільки – 980 гривень

ДеInstagram

Дерев'яні стільчики

Майстри «Зріз та гілка» вже понад сім років створюють стільці, пеньки, вази, тумби, свічники й інший декор із дерева. Щоб доповнити інтер'єр, можна обрати їхні декоративні стільчики з ясена.

Скільки – від 650 гривень

ДеInstagram

Свічник

Бренд «Трійця» відтворює ремесла української дерев'яної скульптури у вигляді троїцьких свічників (трійць). Цей їхній виріб є збірним образом на основі наукових і мистецьких українських видань.

Скільки – 650 доларів

Де Instagram

Свічки

  

Соєва свічка «Город»

Український бренд Gunia Project створює керамічні й скляні елементи декору, одяг, аксесуари, а також свічки. Вони, зокрема, презентували свічку «Город». Її аромат – томатний лист, лимонна шкірка, лемонграс, базилік, чебрець, листя зелені й мох.

Скільки – 1900 гривень

Десайт

Свічки з бджолиного воску

У «Сімейній свічкарні Вальковських» відроджують родинну справу й створюють свічки з бджолиного та соєвого восків. Їх розписують вручну й вирізьблюють на них давньоукраїнські та трипільські символи. Щоби створити вдома осінню атмосферу, можна обрати свічки з ароматом пряної журавлини чи гарбуза й меду.

Скільки – 100 гривень

Де сайт

Свічка «Вечір»

Ця свічка ввійшла до нішевої колекції українського бренда The Homest. Її розробили разом з українськими парфумерами. Серед нот аромату – лаванда, ладан, кедр, палісандр, ваніль та ірис.

Скільки – 1850 гривень

Де сайт

Свічки «Гарбузи»

Не можемо вважати цю добірку завершеною без гарбузів, тому пропонуємо вам свічки від майстерні «Просто Миколка» як оду осінній порі. Майстри кажуть, що свічки мають дуже реалістичний вигляд, оскільки їх змальовували зі справжніх гарбузів.

Скільки – 1360 гривень

Десайт