Спека пройшла, а тому в моді тепер не ефект загорілих щічок, а матовий фініш і теплі й насичені кольори. Прохолодна пора ідеально підходить для експериментів, адже можна не боятися, що макіяж «сповзе» з обличчя разом із потом. Проте в гонитві за трендами важливо пам'ятати про свою індивідуальність і підлаштовувати їх під себе.

The Village Україна розпитали візажисток про актуальні тренди в макіяжі восени 2024 року. Анастасія Моніна розповіла про неактуальні тренди та вічну класику, а Тютюшка Матвієнко – про основні тренди й дала поради щодо їхнього застосування.

 

Анастасія Моніна

візажистка-бровистка

 

Які тренди в макіяжі неактуальні після літа

   

На початку року й улітку у тренді були: glow skin, це такий ефект вологої шкіри, очей і блиску на губах, і використання кремових продуктів, особливо рожевих румʼян на щічки, які роблять ефект ніби згорілої на сонці шкіри. Цей тренд започаткувала відома британська візажистка Pat McGrath.

Для реалізації такого макіяжу з ефектом «вологості» використовують кремові продукти.

Проте тренди на ефект «підрумʼянених» сонцем щічок і сяяння мокрої шкіри не будуть такими актуальними восени.

Найімовірніше, їх замінить натуральне покриття з легкою корекцією, без зайвого блиску, з легким контурингом. Доречними будуть мультитаскери в монокольорі, тобто коли один продукт використовують і на губи, і на щічки, і на очі. 

Осінні тренди в макіяжі

   

1. Макіяж очей

У макіяжі очей актуальними будуть кольори, що асоціюються з осінню. Коричневий і його відтінки – цьогорічна база. 

Доречними будуть також тушовані стрілки, акуратно підкреслена лінія росту вій, димчастий макіяж повік.  

2. Макіяж губ

Те саме і з макіяжем губ. Підкреслення контуру коричневим олівцем і нанесення помади з таким самим відтінком – сучасне незамінне комбо вже декілька років. 

Для легкого макіяжу ви можете нанести на губи кремовий мультитаскер подушечкою пальця. 

А якщо хочеться зробити губи акцентними, раджу придивитися до червоних помад, але у тьмяних, бордових відтінках. 

 3. Головний тренд

Головний тренд зараз на прийняття себе та «неідеальність». Тобто в макіяжі більше не роблять акцент на маскування недоліків, ідеально рівну текстуру шкіри та контуринг, що змінює риси обличчя. Замість цього дозволяємо собі бути собою та не ховаємо свою індивідуальність. 

Як правильно застосовувати трендові макіяжі

   

Я вважаю, що варто бути в курсі сучасних трендів, але під час вибору макіяжу спиратися на власні вподобання, стиль та індивідуальні особливості. Це те, чого я вчу своїх клієнтів, і ті принципи, які використовую в роботі. Усі ці тренди здебільшого універсальні, але кожен має адаптувати їх під себе. Для денного макіяжу я раджу використовувати легші й не такі чіткі лінії, а для вечірнього – додавати яскраві й акцентні деталі. 

Першими усі тренди опановують західні інфлюенсери, тому раджу знайти блог візажиста, стиль якого імпонує в TikTok або Instagram. Я, наприклад, обожнюю дивитися Gine Margrethe та Nikki_Makeup. Окрім того, бути в курсі трендів можна завдяки модним фешн-показам світових візажистів.

Проте не варто сильно ганятися за трендами, а вибирати краще ті продукти й варіанти макіяжу, що підкреслять саме вашу зовнішність і красу.

Вічна класика

   

Не всі звертають на це увагу, але жоден тренд у макіяжі не обходиться без оформлення губ. Чи то використання олівця, чи то помади, чи то прозорого блиску – ми ніколи не лишаємо їх осторонь, це тренд, що не виходить із моди. 

Звісно, не можу не згадати також червоні губи та чорні стрілки. Щороку трендовими стають різні відтінки губ і форми стрілок, але вони як класичний стиль лишаються актуальними завжди. Червона помада пасує всім, треба лише обрати правильний відтінок.

Крім того, ніколи не вийде з моди тренд на доглянуту й чисту шкіру обличчя. Наразі, на жаль, через стрес у багатьох є з цим проблеми.

Продукти для трендового осіннього макіяжу

   

Я обожнюю легкі, необтяжувальні текстури, так званий «макіяж без макіяжу», що ідеально підходить для осені 2024. Ділюся списком улюблених продуктів:

          • тональний крем від Chanel – Les Beiges Water-Fresh Tint

          • помада від Chanel – Rouge Coco Flash (відтінок Boy)

          • сяйниста база під макіяж від Charlotte Tilbury (відтінок Iconic nude)

          • гель для брів від Benefit

          • рум’яна від ByMario

          • олівці від українського бренду Sayeah Beauty (мої фаворити для губ – Nude та Cocoa, для очей – Brown)

Бажаю дівчатам любити себе та навчитися не ховати макіяжем свою красу й індивідуальність, а підкреслювати її. 

Тютюшка Матвієнко

візажистка й креативна майстриня

Тенденції в макіяжі на осінь

   

Осінню раджу додавати в мейкап глибокі кольори та більш насичені текстури. Ось деякі з основних трендів цього сезону.

1. Акцент на природність, “soft glam”

Такий макіяж передбачає природну шкіру з мінімумом продуктів: легкий тональний крем або BB-крем, трохи рум'ян для підкреслення свіжості обличчя, ледь помітний хайлайтер і доглянуті брови.

2. Темні губи та винні відтінки

Якщо літо — це час для легких і яскравих кольорів на губах, то восени популярними стають глибокі, насичені відтінки. У тренді будуть винні, сливові та темно-червоні помади. Ці кольори додають образу трохи драматичності.

3. Графічні стрілки

Раджу експериментувати з формою та кольором: це можуть бути подвійні стрілки, асиметричні лінії або навіть кольорові варіанти з використанням металевих текстур.


4. Металік на повіках

Тіні з металічним блиском не втрачають актуальності. Цього сезону популярними стануть золоті, бронзові та срібні відтінки. Металевий акцент на очах можна поєднувати з мінімалістичним макіяжем обличчя, створюючи контраст між яскравими очима та природними губами.

5. Матовий фініш шкіри

Хоча сяйниста шкіра продовжує бути в моді, матовий фініш теж не здає позицій. Це не про надмірну сухість, а про ідеально збалансовану, ніби велюрову шкіру. 

 6. «Неформальні» брови

У тренді природні, але добре оформлені брови. Їхні форми мають бути легкими, з ефектом "wild brows". Раджу використовувати прозорі гелі для укладання та підкреслення природного вигляду волосків.

7. Блискітки та текстури

Глітер на повіках або навіть блискітки на вилицях стають прикрасою для вечірніх образів.

8. Тепла колірна гама

Раджу обрати теплі відтінки землі: теракотові, гірчичні, оливкові та насичені коричневі тони. Їх можна використовувати як у тінях для повік, так і в рум'янах або бронзерах.


Поради щодо макіяжу 

   

Осіння погода може впливати на стан шкіри, тому важливо використовувати зволожувальні продукти й м'які бази під макіяж, щоби шкіра виглядала свіжою та доглянутою. Важливо також зберігати баланс у макіяжі. Якщо ви вирішили підкреслити очі, нехай губи залишаться природними, і навпаки. Це створює гармонійний і сучасний вигляд.

Стежити за сучасними тенденціями ви можете під час Тижнів моди в Нью-Йорку, Парижі чи Мілані, через вірусні відео в TikTok, а також завдяки сторінкам знаменитостей, як-от Гейлі Бібер чи Кайлі Дженнер.