Видання «Маленького принца» письменника Антуана де Сент-Екзюпері виставили на продаж та покажуть на щорічному мистецькому ярмарку Abu Dhabi Art, пише The Guardian.

Книга створена на друкарській машинці і має рукописні правки Антуана де Сент-Екзюпері. Наприклад, автор замінив згадку про Нью-Йорк на «більш універсальні образи».

Також у книзі вперше зʼявився вислів: «Бачити можна тільки серцем. Найголовнішого не побачиш очима». Крім того, до видання додаються два ескізи принца, виконані олівцем. Один із них став фінальним для ілюстрації сцени про повернення принца додому.

Видання не має обкладинки і зберігається у чорній картонній папці, на внутрішній стороні якої є ескізи та нотатки. Також у папці є чек на 100 доларів, підписаний Екзюпері у лютому 1943 року на ім’я виробничої компанії з пошиття форми Brooks Uniform Co.

Виставив на продаж видання Пом Гаррінгтон, який є колекціонером та сином лондонського книжкового дилера Пітера Гаррінгтона. Вартість рукопису становить 1,25 мільйони доларів.

 

  • Повість-казку «Маленький принц» перекладуть кримськокотатарською мовою. Команда працює над тим, щоб передавати текст кримськотатарською максимально так, як написано в оригіналі.

Фото: Пітер Гаррінгтон