Для українців запустили спецпроєкт «Щоденники стійкості» за ініціативи першої леді Олени Зеленської разом із «Суспільним Мовленням» та «Українським Радіо» в межах Всеукраїнської кампанії «Ти як?».

Проєкт стартував 25 жовтня 2024-го року одразу після Радіодиктанту національної єдності. Так українці в різних куточках України змогли на хвилину зупинитися, порефлексувати й поділитися своїми історіями, кажуть у команді.

Для чого цей проєкт

У «Щоденниках стійкості» запрошують розповісти, що допомагає українцям відновлюватися і повертати собі мотивацію, які маленькі радощі й традиції «тримають людину на плаву». 

Спецпроєкт є частиною тематичної кампанії, присвяченої корисному мисленню – «те, як я мислю і які думки думки транслюю, впливає на кожного з нас». Виписувати все пережите в щоденники допомагає активувати корисне мислення. 

Як долучитися до «Щоденників стійкості»

Для цього треба завантажити власну історію на спеціальну сторінку «Щоденники стійкості» на платформі. Своїми історіями також можна поділитися в соціальних мережах. Зокрема, просять розказати про те, що «справді надихає»: обійми рідних, зустріч із друзями чи сусідський кіт, улюблене лате в кав’ярні. Почитати щоденники інших можна тут

   

  • До Дня ментального здоров’я Всеукраїнська програма ментального здоров’я Олени Зеленської презентувала відеоманіфест «Стійкість одного – стійкість мільйонів». До маніфесту долучитися військові, ветерани та українські співачки й співаки. 
  • Для чоловіків запустили кампанію «Будь другом. Собі теж», щоби заохотити чоловіків звертатися по допомогу, коли вони її потребують. Так закликають суспільство зруйнувати усталені стереотипи, що «чоловіки не плачуть» або «мають стримувати емоції».
  • Із вересня 2024-го в українських школах викладають «Уроки щастя» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Курс розкриватиме «найважливіші знання й навички, без яких неможливе щасливе, змістовне й плідне життя».
  • Редакція The Village Україна поговорила з Оксаною Збітнєвою про роботу Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», її проміжні результати й зміни, яких нам варто очікувати.

Фото й обкладинка: «Щоденники стійкості» від «Ти як?»