На платформі «Дія.Освіта» запустили симулятор «Протимінна безпека».

На симуляторі можна перевірити свої знання з протимінної безпеки та поводження з вибухонебезпечними предметами. Наприклад, як розпізнати підозрілий предмет, що робити у разі його виявлення та які знаки чи маркування попереджають про небезпеку.

На симуляторі можна перевірити знання з:

  • розпізнавання безпечних та небезпечних територій;
  • плану дій у випадку виявлення підозрілого предмета;
  • реакції у разі перебування в зоні мінної небезпеки.

Спікером симулятора є експерт ДСНС Іван Шепелєв. Також інтерактивні завдання та контент містять переклад жестовою мовою та доступні людям з порушеннями слуху.  Для того, щоб пройти симулятор, переходьте за посиланням.

Симулятор є частиною інформаційної кампанії про мінну безпеку «Помічай зміни», яка стартувала в червні.

«Україна є однією з найбільш замінованих країн світу: 24% території потенційно небезпечні. Місця, знайомі з дитинства, поля, ліси та присадибні ділянки можуть приховувати загрозу», – зазначають в ДСНС.

 

«Дія.Освіта» – це оновлений і розширений проєкт із цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», який запустили ще у 2020 році. Google виділив грант у два мільйони доларів на перезапуск платформи.

   

В Україні планують створити перший державний реєстр територій, забруднених вибухонебезпечними предметами. У реєстр з різних джерел додоватимуть дані, зокрема щодо результатів проведення нетехнічного обстеження земель чи операторів протимінної діяльності.