Український ветеранський фонд проведе в Києві всеукраїнський фестиваль ветеранської культури «Коло ветеранів» 22 вересня. Захід називають першим в Україні, який «по-справжньому об’єднає військових і цивільних».

У заході візьмуть участь ветерани, учасники й учасниці бойових дій, їхні родини й інші українці. Фестиваль матиме шість інтерактивних зон. Наприклад, на локації з адаптивних видів спорту можна буде стріляти з лука, грати у волейбол сидячи або в баскетбол на кріслах колісних.

 

 

Крім того, там облаштують літературний простір і ярмарок, де можна придбати товари ветеранських бізнесів і презентувати свої ідеї потенційним інвесторам. Також у літературному просторі презентують книги ветеранів, зокрема, читання віршів від ветеранки Олени Герасим’юк й іншими.

Для відвідувачів також будуть фото- й артлокації, де можна власноруч створити вироби. У мистецькій зоні пройдуть майстер-класи з оброблення дерева, кераміки, малювання тощо. Також облаштують дитячу зону.

На локації психологічної підтримки можна прослухати лекцію про те, як впоратися з викликами повернення до цивільного життя. На фестивалі також виступить музикант і військовослужбовець Yarmak.

Вхід на подію безкоштовний за попередньої реєстрації. Про час і місце заходу повідомлять гостям після заповнення форми.