Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти під заставу в пʼять мільйонів євро й заборонили виїжджати з Франції, пише Reuters.

Суддя визнав наявність підстав для розслідування проти Дурова за всіма звинуваченнями, через які його затримали, заявила прокурорка Парижа Лор Беккуо. Ідеться, зокрема, про підозру в причетності до розроблення онлайн-платформи для незаконних операцій, включно з поширенням порнографії з неповнолітніми й торгівлею наркотиками.

У Франції перебування під слідством не означає визнання провини й необов’язково призводить до судового рішення. Проте це означає, що доказів щодо скоєння злочинів достатньо, щоб продовжувати розслідування, зазначають в Reuters. Наразі Дуров двічі на тиждень має відмічатися в поліції.

   

Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа приблизно 24 серпня, коли він зійшов зі свого приватного літака. Через відмову співпрацювати з правоохоронцями в розслідуваннях видали ордер на обшуки й орешт Дурова.

У Telegram заявили, що компанія дотримується закону ЄС про цифрові послуги, а модерація в месенджері відповідає галузевим стандартам.

 

Павло Дуров отримав французьке громадянство у 2021 році. У Франції його внесли до списку розшукуваних осіб. За даними TF1, раніше щодо Дурова виписали ордер на арешт, щойно той опиниться на території Франції. Зазвичай Павло уникав подорожей по Європі і їздив в ОАЕ, країни колишнього СРСР, Південну Америку.