Звинувачення у смерті актора Метью Перрі від передозування висунули пʼятьом людям, пише The Washington Post та CNN.

Слідчі розкрили підпільну мережу продавців і постачальників наркотиків, зокрема кетаміну, який убив актора. Звинувачення висунули двом лікарям, особистому асистенту Перрі, знайомому актора та жінці, яка постачала наркотик, кажуть в CNN.

Прокурор США Мартін Естрада заявив, що звинувачені «скористалися проблемами залежності актора». Фігурантів звинувачують у змові для розповсюдження кетаміну, їм загрожує покарання від десяти років до довічного увʼязнення.

Що відомо про смерть актора:

Минулого року лікар Сальвадор Пласенсія дізнався про те, що актор цікавиться кетаміном для боротьби з депресією і тривогою. Він змовився з Марком Чавесом, який теж працював лікарем, щоб постачати наркотик актору та отримувати від нього кошти. Чавес зізнався в угоді про визнання провини, що продав кетамін Пласенсії, пише The Washington Post.

Кетамін передали актору та його особистому помічнику Кеннету Івамасу. Пласенсія навчив Івамаса, як потрібно вводити препарат. Пізніше Кеннет Івамаса також зізнався, що вводив наркотик актору без жодної медичної освіти.

За даними слідства, знайомий актора Ерік Флемінг передав помічнику Перрі 50 ампул кетаміну, які він отримав від наркодилерки Джасвін Сангхи. В день, коли помер актор, Кеннет Івамаса ввів йому кетамін, який купив у Флемінга і Сангхи.

   

Метью Перрі став відомий після ролі Чендлера Бінга у серіалі «Друзі». Також він знімався фільмах «Дев'ять ярдів» і «Десять ярдів». У 2023 році Перрі випустив мемуари, де розповів про акторське життя, стосунки та алкогольну й наркотичну залежність.

Перрі знайшли мертвим у його басейні вдома в Лос-Анджелесі 28 жовтня 2023 року. Тоді причиною смерті назвали «гострий ефекту» кетаміну – анестетика з психоделічними властивостями. 

Згодом поліція намагалася з'ясувати, де актор отримав кетамін. Урешті смерть Метью Перрі визнали нещасним випадком, оскільки серед причин також були утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (для лікування опіоїдної залежності). Але згідно зі звітом судмедексперта, Перрі не вживав наркотиків протягом останніх 19 місяців життя.

Фото: Джелані Райс