Міноборони планує восени запустити онлайн-рекрутинг на базі застосунку «Резерв+», повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі «Українській правді».

Завдяки новій функції до війська можна буде долучитися за бажанням, проте відповідно до запиту, який формуватиме Генеральний штаб ЗСУ, каже Черногоренко. Водночас Міноборони не буде впроваджувати електронні повістки, оскільки наразі для цього немає законодавчої основи.

Крім того, у застосунку хочуть впровадити електронні направлення на ВЛК для військовозобовʼязаних і чинних бійців. Імовірно, направлення матиме QR-код, за яким лікарі ВЛК зможуть ідентифікувати людину.

Черногоренко каже, що зараз Міноборони консультується з МОЗ щодо впровадження функції. Також працюють над створенням електронної системи для військових лікарів, де буде зібрана вся інформація про лікування бійців. Базу з історіями лікування планують упровадити до кінця 2024 року.

У застосунку «Армія+» хочуть додати функцію, завдяки якій можна буде списувати зброю в електронному форматі. Також створять онлайн-курси для бійців, зокрема щодо керування БПЛА.

 

Міноборони запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів 17 травня. У застосунку, зокрема, можна оновити дані й мати доступ до інформації в реєстрі «Оберіг».

Також у серпні Міноборони запустило застосунок «Армія+» із послугами для військових. Там розробили 11 видів шаблонів рапортів й ID-номер військового, завдяки якому їх можна швидко підписати онлайн.