Фонд Inspiration Family, який займається підтримкою дорослих онкопацієнтів, запустив проєкт Goodbye Hair.

Проєкт запустили, щоб допомогти жінкам, які мають онкологічні захворювання, перенести досвід втрати волосся через хіміотерапію. Команда фонду організовує мінівечірки-прощання з волоссям, де з учасницями працюють професійні перукарі, візажисти й фотографи.

Більше 54 тисяч жінок щороку хворіють на рак. Близько 70% з них втратять волосся через хіміотерапію. У фонді кажуть, що його засновниці з власного досвіду знають, що таке втрачати волосся. «На той момент нам бракувало такої підтримки й безпечного простору, де можна спокійно підстригтися, а поряд будуть люди, які вже пройшли через це», – каже директорка фонду Анна Узлова.

Взяти участь в проєкті можуть жінки, які розпочали курс хіміотерапії і втрачають волосся. Проєкт триватиме до кінця 2024 року, а зустрічі проводитимуть щотижня. Для участі в проєкті потрібно заповнити форму за посиланням.

Inspiration Family організовував проєкт Goodbye Hair ще до повномасштабного вторгнення, проте через війну, брак фінансування й партнерів його призупинили. Зараз фонд шукає фотографів, візажистів і координаторів заходів, які допомагатимуть на волонтерській основі. Щоб стати волонтером проєкту, треба написати на пошту [email protected].

 

Марині Зайченко працює SMM-ницею в «Залізній крамниці» й «Дідовій хатчині». Менш як рік тому, за кілька днів після весілля, Марина дізналася, що в неї рак нирки. Трохи згодом стало відомо, що є ще й метастази в легенях. Ми розпитали Марину про те, з чим вона стикнулася і що дізналася через діагноз, а часом і завдяки йому.