Зарахувати чи перевести дитину до школи тепер можна лише онлайн, пише портал «Освіта ua». 

Згідно з наказом МОН, рух школярів між школами буде повністю автоматизованим, за допомогою електронних сервісів. Щоби зарахувати, відрахувати чи перевести дитину, використовуватимуть освітню інформаційну систему (АІКОМ) або портал «Дія».

Заяву до школи може подати один із батьків особисто, електронною поштою чи факсом, а всі накази школи будуть автоматично форматуватися в електронній системі. Окрім того, з нового навчального року більше не будуть потрібні довідки про зарахування. Документи перевірятимуть автоматично на АІКОМ, зокрема ті, що підтверджують місце проживання.

   

У межах комплексної стратегії «Школа офлайн» планують повернути 300 тисяч школярів до безпечного навчання офлайн до кінця року. Внутрішньо переміщені діти будуть навчатися очно за місцем свого проживання й за умов безпечної ситуації. А для дітей, які наразі перебувають за кордоном, зменшують навантаження. Як визначають рівень безпеки шкіл, дивіться тут.

Також запустили гарячу лінію, де можна дізнатися про форми навчання в новому році, освіту внутрішньо переміщених дітей і тих, хто перебуває за кордоном, навчання на ТОТ і можливості для вчителів.