Міністерство клімату та навколишнього середовища Польщі планує створити громадські ліси навколо деяких найбільших міст країни, як пише TheMayor.

Громадські ліси хочуть облаштувати, щоб місцеві жителі мали вільний доступ до зелених насаджень у місті. Їх планують створити навколо міст, як-от: Варшава, Краків, Ґданськ, Ґдиня, Вроцлав, Лодзь, Познань, Катовіце, Торунь тощо.

Такі ліси мають бути доступні для відвідувачів, а також зберігати природні ландшафти. Тобто такі простори не можна вважати приміськими парками або заповідниками. Проте в таких лісах можна проводити лісогосподарські роботи, але з мінімальним вирубуванням дерев. Завершити роботи з облаштування лісів планують до кінця жовтня.

 

Перший в Україні терапевтичний сад у скандинавському стилі відкрили біля психіатричної лікарні імені Павлова на Подолі. Він має окремі зони, пристосовані до різних потреб відвідувачів, зокрема для усамітнення, соціальної взаємодії й реабілітації. Він також облаштований для маломобільних людей.

Над ним працював данський містопланувальник і дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен. Редакція The Village Україна зустрілася з Колвіллом-Андерсеном у його орендованих апартаментах і розпитала про простір і чому це важливо.