У застосунку «Дія» можна отримати військово-обліковий документ з QR-кодом, повідомляє Мінцифра.

Військово-обліковий документ з Реєстру призовників, військовозобовʼязаних і резервістів можна отримати в «Дії», без візитів до установ. Документ має таку саму юридичну силу, як паперовий.

Також у застосунку відображатиметься QR-код, за яким перевірятимуть дійсність документа й інформацію з реєстру «Оберіг», зокрема щодо бронювання. Відповідний документ сформується в «Дії», якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про людину.

Щоб отримати військово-обліковий документ у «Дії», потрібно зареєструватись у застосунку за допомогою КЕП (кваліфікований електронний підпис). Потім обрати сервіс «Військово-обліковий документ», натиснути «Подати заяву» й підписати заяву електронним підписом. Документ має зʼявитися в «Дії» впродовж десяти хвилин.

 

Військово-обліковий квиток із QR-кодом можна отримати в будь-якому ЦНАПі України. Адміністратор може надіслати військовий квиток на електронну пошту або відразу роздрукувати документ. Обидва варіанти квитків мають однакову юридичну силу.

Міноборони запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів 17 травня. У застосунку, зокрема, можна оновити дані й мати доступ до інформації в реєстрі «Оберіг».