Закордонні філії паспортного сервісу «Документ» відновили прийом заяв на оформлення паспортних документів для чоловіків з 24 липня.

Щоб отримати поглуги, потрібно здійснити верифікацію через застосунок «Резерв+» за допомогою QR-коду. Також обовʼязково потрібно підтвердити наявність дійсних військово-облікових документів. 

Перелік послуг:

  • Оформлення ID-картки чи закордонного паспорта, зокрема замість втраченого або викраденого;
  • Обмін ID-картки чи закордонного паспорта через закінчення строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання;
  • Обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку;

Подати заяви на оформлення документів можна у Мюнхені, Берліні, Кельні (Німеччина), у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Ґданську (Польща), Мадриді, Валенсії (Іспанія), Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина) та Мілані (Італія). Весь перелік центрів та їх графік роботи можна знати за посиланням.

   

У консульствах України призупиняли видачу документів чоловікам призовного віку з 23 квітня до 18 травня. Це пояснювали тим, що після ухвалення й підписання оновленого закону про мобілізацію в Міністерстві мають оновити деякі норми, а також внести технічні зміни в систему.

   

У травні закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу паспортів українцям у тестовому режимі. Паспорти видавали насамперед «соціально вразливим категоріям громадян», які отримали повторне сповіщення про готовність паспорта для видачі.