КП «Київський метрополітен» запустив набір на безкоштовні навчальні курси машиністів і машиністок електропотяга.

Щоб потрапити на курси, кандидати від 18 років повинні мати «відмінне здоров’я», неповну вищу або вищу професійно-технічну освіту. Навчання триватиме 26–28 тижнів, а розпочнеться 2 вересня. Також учасники отримають стипендію близько 8000–8500 гривень.

Після завершення навчання машиніст або машиністка отримає посвідчення на право керування електропотягом, яке дасть змогу розпочати роботу на лінії. Через рік машиністи матимуть змогу підвищити свою кваліфікацію. Набір триває до 19 серпня, зареєструватися можна тут.

Експерт з інклюзивності Євгеній Свєт пропонує метрополітену брати людей з порушеннями зору в машиністи. «Це може бути ідеєю для проєкту в межах всесвітньої програми безбарʼєрності. А можливо, сам метрополітен адаптує робоче місце машиністів метро для людей з порушеннями зору», – каже Свєт.

 

На початку червня графіки руху потягів на всіх лініях метро змінили через брак кадрів. Серед причин дефіциту кадрів є вимушена міграція, специфіка професій і мобілізація. Близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах Збройних сил України.

Фото: КП «Київський метрополітен»