Мінветеранів запустило електронну карту «е-Карту» з послугами для ветеранів у громадах.

На «е-Карті» ветерани й ветеранки, їхні родини й сімʼї загиблих військових можуть знайти послуги, які їм пропонує держава, міжнародні й недержавні організації.

Зараз на порталі визначено понад сім тисяч послух, зокрема щодо психологічної підтримки, медичних програм і підприємницьких ініціатив ветеранів. Електронна карта доступна на платформі «е-Ветеран».

Щоб скористатись «е-Картою», потрібно на сайті обрати тип послуг і відповідну область чи громаду. В електронній карті вказана адреса місця надання послуг, куди потрібно прийти, щоб їх отримати.

На «е-Карті» можуть відображатись адреси центрів надання послуг на тимчасово окупованих територіях або в зонах ведення активних бойових дій, але це зареєстровані адреси, а самі послуги переміщені в безпечні регіони.

 

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомлятиме родинам про зміни статусів полонених у «Дії». Таку функцію запустили через випадки, коли росіяни надсилають близьким полонених повідомлення з пропозиціями заплатити кошти й «пришвидшити» обмін чи імітують повідомлення від Координаційного штабу.