У Рівному збудують модульне містечко для військових, які проходять реабілітацію, повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Планують збудувати модульні будинки котеджного типу, розраховані для проживання двох людей під час проходження лікування або реабілітації в госпіталі.

Кожен будинок матиме автономну систему опалення, кухню, вітальню, дві окремі спальні кімнати й ванну. Також у будинках будуть меблі й прилади, зокрема холодильник і телевізор. Дверні прорізи, пандуси, сходинки, поручні, туалети й інші елементи приміщень у будинках облаштують відповідно до потреб людей з інвалідністю.

Крім того, пожежна й газова сигналізації, сигнали евакуації матимуть візуальні сигнали або вібраційні оповіщення, доступні для сприйняття людьми з порушеннями слуху. А санітарне приміщення обладнають аварійною сигналізацією й системою оповіщення для людей з порушеннями зору й слуху.

Модульне містечко збудують у межах меморандуму, який підписали обласна державна адміністрація й обласна рада міста спільно з компанією «Нова пошта». У межах меморандуму «Нова пошта» закупить і доставить десять модульних житлових будинків.

 

Ветеранський курінь хочуть створити на території Панського парку, що в Макарові, у межах урбаністичного проєкту «Наше місце». Тут планують облаштувати мультифункціональний простір для ветеранів, військових, волонтерів і їхніх сімей.

Редакція The Village Україна запитала у виконавчої директорки ГО «Відчуй», чому запобігти втраті слуху простіше, ніж його відновити, як військові можуть захистити слух у надгучних умовах, чому слуховий апарат не можна придбати в інтернеті, як мобільний телефон чи іншу техніку, і яким має бути доступний простір для людей із порушеннями слуху.

Фото: Рівненська обласна державна адміністрація