Укрзалізниця планує зробити головний вокзал у Львові безбарʼєрним та адаптувати для потреб поранених військових у межах програми «Безбар’єрна залізниця».

У межах реконструкції планують перебудувати високі перони, розмістити ліфти для зручного доступу до потягів і кімнат відпочинку, а також реставрувати тунелі вокзалу тощо.

«Це особливо важливо зараз, коли Львів став одним з основних медичних хабів країни. Щодня залізницею до Львова прибувають поранені військові й ветерани, що робить необхідним проєктування високих перонів», – зазначають в Укрзалізниці.

 

 

Проєктні й архітектурні організації запрошують на відкриту зустріч щодо проєктування реконструкції львівського залізничного вокзалу. Щоб доєднатися, потрібно заповнити форму для попередньої реєстрації до 30 травня за посиланням.

 

У Львові облаштують залізничний вокзал для потреб маломобільних груп населення, у березні повідомила Львівська міська рада. Крім того, зробити більш доступною планують Двірцеву площу.

 

У Львові запустили опитування серед містян 14–35 років, щоби дослідити їхні потреби й бажання. Згідно з результатами сформують профіль молодих людей з урахуванням сфер, як-от: цінності, взаємодія в соціумі, безпека й війна, здоровʼя, карʼєра, дозвілля, громадська активність і схильність до міграції.

Фото: Укрзалізниця