Російська ракета влучила у друкарню «Фактор-Друк» у Харкові 23 травня.

«Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, тож друкуються там не лише книжки видавництва Vivat, а й практично усіх українських видавництв», – кажуть у Vivat.

Того ж дня видавництво Vivat запустило флешмоб, щоб підтримати друкарню. Читачів закликали розгорнути свої книжки на останніх сторінках, щоб побачити скільки з них надруковані у «Фактор-Друці», а також викласти в соцмережі фото цих книг з хештегом #фактордрук.

Компанія «Фактор» відкрила збір на підтримку друкарні, кошти також спрямують на підтримку постраждалих. Також депутатка Київради Ксенія Семенова закликала підтримати Vivat, придбавши у видавництва електронні книжки. «Ви так і копієчку їм закинете, і дефіциту перед «Книжковим Арсеналом» не зробите», – каже Семенова.

Крім того, «Нова пошта» з 24 травня по 30 червня включно безкоштовно доставлятиме усі книги, які будуть замовлені на сайті видавництва Vivat. Безкоштовна доставка поширюється на всі типи доставок – у відділення, поштомат, на адресу.

 

Харків і Люботин атакували щонайменше 15-ма ракетами 23 травня. Внаслідок обстрілу у Харкові загинуло семеро людей, а ще 23 отримали поренення. У Дергачах відомо про 13 поранених, чотирьох із них госпіталізували.