Компанія Glovo та ГО «Еко Місто» відкрили в Чернігові громадський простір з велопарковкою та зоною для відпочинку.

Громадський простір розташований на проспекті Левка Лук’яненка, 35, поблизу колишнього магазину «Сіверський». У ньому облаштували інфраструктуру для велосипедистів та пішоходів, зокрема велодоріжку, велопереїзд, дорожню розмітку, павільйон для обслуговування велосипедів, паркувальні стовпчики, а також зону для відпочинку й контейнерне озеленення.

Дизайн урбан-зони розробила ГО «Платформа острів» з урахуванням візуального стилю компанії Glovo, використовуючи фірмовий жовтий та зелений кольори. Це перший громадський простір в Україні, який створили із застосуванням інструментів та методів тактичного урбанізму, кажуть автори проєкту.

Простір відкрили у межах меморандуму про співпрацю з міською радою Чернігова. Ініціатива є частиною програми сталого розвитку для міст Glovo Acts. Компанія Glovo також підписала меморандуми з міськими адміністраціями Львова, Стрия та Києва, які передбачають об’єднання зусиль і ресурсів для відновлення та розвитку міст.

 

На перехресті вулиць Межигірська, Григорія Сковороди й Контрактової площі реалізували нову схему організації дорожнього руху й облаштували велосипедні смуги.