Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України тестує онлайн-кабінет перевізника для відкриття міжнародних маршрутів.

Онлайн-кабінет перевізника планують запустити в межах реформи міжнародних автобусних перевезень, яка передбачає заміну паперової процедури відкриття маршрутів на цифрову.

Наразі перевізнику потрібно щонайменше кілька місяців, щоб відкрити маршурут, а в онлайн-кабінеті вдасться це зробити за два тижні, каже заступник очільника Мінінфраструктури Сергій Деркач.

Які функції тестують:

  • автоматичний обмін даними з ліцензійною справою перевізника;
  • можливість будувати маршрут за геомітками й самостійно визначати тривалість зупинок;
  • автоматичний розрахунок часу руху автобуса;
  • автоматичну побудову маршруту за обраними автостанціями й населеними пунктами;
  • спрощену процедуру подачі документів.

До тестування залучили вже сім міжнародних перевізників. Щоб приєднатися до тестування, потрібно надіслати заявку на [email protected] й указати назву компанії, електронну пошту й номер телефону контактної особи.

 

Міноборони запустило застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. У застосунку можна оновити дані й мати доступ до інформації в реєстрі «Оберіг». Крім того, у застосунку є QR-код, який можуть сканувати відповідні представники влади для отримання інформації про статус людини як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.