Мінцифри відкриває літню школу для студентів, щоб створити ШІ-рішення для боротьби з дезінформацією, повідомляє міністр Михайло Федоров.

Учасники школи дізнаються, як моніторити фейки за допомогою нейромереж, а у фіналі навчання створять власні моделі для боротьби з ІПСО й запітчать їх кураторам програми. Серед інших напрямів школи – збір і програмування БПЛА й автономна навігація дронів.

Навчання в змішаному форматі стартує в кінці червня. Зареєструватися на участь можна до 26 травня за посиланням. Детальніше про місце й дати навчання повідомлять пізніше, додають у Мінцифри.

Школу запускають спільно з КПІ імені Ігоря Сікорського, компанією Osavul, «Львівською політехнікою» й Харківським національним університетом радіоелектроніки.

   

В українських професійно-технічних навчальних закладах запроваджують нову навчальну програму «Оператор цивільних дронів». Цього року програма стане доступна в семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях.