Систематично відвідують ветеринарного лікаря для профілактичних оглядів або планових процедур для улюбленців лише 24% власників тварин. Про це свідчать результати дослідження Gradus Research і Royal Canin.

Участь в опитуванні взяли власники котів і собак віком від 18 до 60 років, які проживають в Україні. Згідно з дослідженням 40% опитаних приводять тварину до ветеринарної клініки лише в разі хвороби, а 8% узагалі не відвідують ветеринарного лікаря.

У дослідженні також ідеться, що переважна більшість українців приділяє увагу організації комфортного простору для своїх улюбленців. Зокрема, організовують простір для тварин у будинку або квартирі 74% опитаних, облаштовують безпечні умови проживання 54%, а підтримують комфортну температуру для тварин 34% опитаних.

Крім того, лише 38% українців знають про концепцію «Пʼяти свобод тварин», яка визначає основні принципи добробуту домашніх улюбленців. Наприклад, свободу від голоду й спраги, свободу від дискомфорту, від болю, травм і хвороб, свободу від страху й стресу, а також можливість прояву природної поведінки.

 

UAnimals запускає онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля. Тут розповідатимуть історії тварин, людей, водойм, лісів, заповідників на тлі війни й негуманних практик.