На аукціоні за 653 тисячі євро продали паперову серветку, яка закріпила перехід футболіста Ліонеля Мессі в «Барселону», зазначають на сайті аукціонного дому Bonhams.

У 2000 році на цій серветці була написана обіцянка про перехід Мессі в каталонський футбольний клуб «Барселона». Тоді спортивний директор «Барселони» Карлес Рексач вперше домовився з батьком Мессі і його представником Орасіо Гаджолі щодо залучення футболіста в команду.

Угоду, ратифіковану тодішнім президентом клубу Жоаном Гаспартом, офіційно підписали того ж дня, а за місяць «Барселона» завершила підписання контракту з Мессі. На момент підписання контракту футболісту було 13 років.

Початкова ціна лоту становила 257 тисяч євро. «Це змінило життя Мессі, майбутнє ФК «Барселона» й допомогло подарувати деякі з найвеличніших моментів футболу мільярдам уболівальників по всьому світу», – сказав експерт Ян Елінг з Bonhams New York.

   

Футболіст Ліонель Мессі у 2022 році в складі збірної Аргентини став чемпіоном світу. Крім того, Мессі вісім разів отримував відзнаку найкращого футболіста року – «Золотий мʼяч».

У липні 2023 року аргентинський футболіст Ліонель Мессі перейшов у футбольний клуб «Інтер Маямі». Контракт Мессі розрахований на два з половиною сезони з можливістю продовження ще на рік у сезоні 2026 року.

Фото: Bonhams