Папа Римський Франциск назвав сексуальне задоволення «Божим даром», але закликав католиків не дивитися порно, пише The Guardian. 

Відповідну промову Папа Римський сказав під час катехизи, присвяченої «пороку хіті», на загальній аудієнції у Ватикані. Імовірно, він відповів на обурення критиків через призначення на посаду глави Дикастерії доктрини віри Ватикану Віктора Мануеля Фернандеса, який написав і видав книгу «Містична пристрасть: Духовність і чуттєвість» наприкінці 1990-х років, пише The Guardian.

Критики назвали книгу «збоченою», а деякі вважають, що кардинал Фернандес «не гідний» бути префектом Дикастерії доктрини віри. У розмові з католицьким інтернет-виданням кардинал сказав, що зараз він не став би писати таку книгу.

 

У 2023 році Папа Римський Франциск ухвалив доктринальну декларацію, яка дозволяє благословляти одностатеві пари. Водночас ритуалізація шлюбу, тобто вінчання в римо-католицькій церкві, для таких пар залишається недоступним.

В Українській греко-католицькій церкві заявили, що декларація, яка дозволяє благословляти пари однієї статі, стосується лише церков римського обряду й тому «не має правової сили» для вірян УГКЦ.