Сезонне менюБургер з гречаником і сорбет із полуниці та кампарі в літньому меню ресторану Toloka
Локальні продукти в закладі сучасної української кухні

У рубриці «Сезонне меню» The Village Україна робить огляди нових пропозицій у ресторанах міста. Цього разу розповідаємо про оновлене меню ресторану Toloka.
Середній чек
350 гривень


Про заклад
Ресторан Toloka відкрили в лютому 2019 року. У закладі поєднали ресторан сучасної української кухні, кава-бар третьої хвилі та випікання власної випічки й десертів. Концепція закладу базується на девізі «Eat Local». За словами засновників, у Toloka надають перевагу локальним фермерським продуктам високої якості, які пройшли мінімальну обробку. Так у закладі підтримують і розвивають сучасну українську кухню.



Шеф-кухар Toloka – Богдан Лазоренко. Цієї весни він почав роботу в закладі й працював над сезонним меню. До початку кар’єри в Toloka Богдан стажувався за кордоном, наприклад, у швецькому ресторані Daniel Berlin, що отримав дві Мішленівські зірки. А після працював шеф-кухарем у київському необістро «Асамблея», де разом із командою запустив гастропроєкт MeltMe Bar.


Богдан Лазоренко
шеф-кухар
Яка концепція оновленого меню?
Більшість страв літнього меню створювали під час карантину. У цей час нам не вистачало традиційних пікніків зі стравами на вогні та спілкування з друзями. Тому сезонні позиції ми зробили простими, але з ароматом димку. Наприклад, салат із сезонних овочів подаємо з підкопченим крем-сиром та олією з кропу (135 гривень). А для салату з молодою картоплею попередньо запікаємо її, додатково обдаємо вогнем і доповнюємо страву копченою сіллю (125 гривень).


Які позиції пропонують у закладі?
В оновленому меню ми традиційно пропонуємо сніданки, салати, перші й основні страви, а також бургери, вареники та десерти. Крім того, щоранку у власній пекарні Toloka готуємо рогалики, що вже стали візитівкою нашого ресторану. Для начинки обираємо сезонні продукти – зараз це полуниця й ревінь.
Ми також оновлюємо сезонні десерти та працюємо над власною лінійкою морозива. Наприклад, сорбет із полуниці й капмарі вже став улюбленим десертом гостей закладу. А ще пропонуємо нові позиції у винній і коктейльній картах.


Які три страви варто спробувати насамперед?

Бургер з яловичою котлетою та смаженою гречкою
Або, як ми його називаємо, бургер з гречаником. Бріош на вершковому маслі випікаємо у власній пекарні, а гречаник – це яловича рублена котлета з додаванням гречаної крупи. Бургер подаємо зі смаженими грибами, сиром чедер, маринованими огірками й соусом айолі.
165 гривень
Судак з весняним рагу
У цій страві ми поєднали улюблені сезонні овочі й філе судака. Рибу подаємо на овочевому рагу з молодої картоплі, моркви й зеленого горошку. До готової страви додаємо вершково-шпинатний соус і трюфельну олію.
155 гривень


Шніцель з молодою спаржею з Каховки
Для приготування страв використовуємо сезонні продукти, які доступні зараз на ринку. Одним з інгредієнтів стала зелена спаржа з Каховки. Ми подаємо її як гарнір до смаженої курячої грудки в кукурудзяній паніровці. Страву доповнює соус айолі з каперсами. До шніцелю обирайте словенський бленд Піно Гріджіо та Совіньйон Блан.
165 гривень