Сезонне менюНове меню у ONE LOVE espresso bar: боул з тофу та авокадо-тост з фермерських продуктів
Нові позиції від шефа Андрія Петренка
У рубриці «Сезонне меню» The Village Україна робить огляди нових пропозицій у ресторанах міста. Цього разу розповідаємо про три страви із сезонними продуктами, які варто скуштувати в кав’ярні ONE LOVE espresso bar.
Кав’ярня
ONE LOVE espresso bar
Комплекс «Торонто-Київ»
Години роботи
пн-чт: з 8:00 до 22:00
пт: з 8:00 до 23:00
сб-нд: з 10:00 до 22:00
Середній чек
220 гривень
Першого червня ONE LOVE espresso bar у комплексі «Торонто-Київ» повністю оновили кухню – додали повноцінні страви для сніданків, обідів та вечерь. У закладі коментують: «Ми дуже прискіпливі до якості кожної чашки й намагаємося дати гостю напій вищої якості. Такий самий погляд захотіли перенести на кухню».
Для створення нового меню запросили шеф-кухаря Андрія Петренка, відомого також як Young Chef. Раніше заклад вже співпрацював з Андрієм, з яким разом запускали недільні бранчі в кав’ярні на Європейській площі. У меню мережі щомісяця змінюють кілька позицій – додають сезонні напої, десерти. Проте цього разу вирішили запустити повноцінне сезонне меню з рослинною їжею та органічними продуктами.
Для цього на невеликій площі закладу в комплексі «Торонто-Київ» вдалося оптимізувати простір і виділити зону для роботи кухарів. Крім того, з оновленим меню кав’ярня відкривається раніше в будні – з 8:00.
Про шефа
Андрій Петренко – автор нового меню у ONE LOVE espresso bar. З 2015-го по 2016 рік Петренко працював шеф-кухарем у ресторані Kiflik. Також співпрацював із закладами BEEF, REEF, Sauvage, Cockpit Bar та «Cчастье». Окрім роботи в ресторанах, Андрій разом з партнером проводив закриті гастрообіди у себе вдома. За словами шефа, будь-яка смачна кухня будується на локальних органічних сезонних продуктах. Це й стало основою для створення повноцінного меню в кав’ярні.
У чому ідея нового меню?
Оновлене меню у ONE LOVE espresso bar – це поєднання української та європейської кухонь. Доповнюють страви свіжими овочами, ягодами та фруктами, які особисто підбирає та закуповує шеф-кухар. Наприклад, майже всі овочі та фрукти купують на Володимирському ринку, деякі продукти замовляють у магазині Good Wine та на фермі «Морква». Хліб та випічку для страв закуповують у «Хлібному». На початку червня у стравах закладу багато полуниць, суниць і черешень.
Ще одна особливість нового меню – це пропозиції для різної пори дня. Усе меню складається з 12 нових страв, холодних та гарячих, які поділили на сніданок, обід та вечерю.
Меню сніданків
Його подають з 8:00 до 12:00 у будні та з 10:00 до 12:00 у вихідні. Серед іншого зранку пропонують: яєчню з фісташками, зеленню та гуакамоле; тушковані сирники з ягодами і фісташками та авокадо-тост із сичуанським перцем. Усього три солодкі та три солоні позиції.
Меню обідів
Готують з 12:00 до 16:00 скрембл з круасаном та овочевою сальсою, тушковані сирники з ягодами та фісташками. А також боули – з тофу та карі або з копченою індичкою. В основі: три види кіноа, латук, редиска, овочева сальса, свіжі огірки, чука та мікс зелені.
Меню вечерь
З 16:00 до 20:00 шеф-кухар пропонує скуштувати меню, де усі страви пасують до вина. У цей час в закладі подають: овочеві неми з ряжанкою та медом, паштет із сочевиці, сир Bavaria Blue зі в’яленими томатами та оливками. Крім того, можна замовити сезонні ягоди або фрукти з ряжанкою, білим шоколадом, ваніллю та медом.
Андрій Петренко, шеф-кухар
«Усі страви в оновленому меню – це база, яку ми доповнюємо свіжими локальними продуктами з ринків та ферм. Свіжі лисички, огірки, біла чорниця та квіти – усе це доповнення, які ми пропонуємо гостям на вибір. Це те, що встигаємо схопити на ринку о 8 ранку, це натхнення, яким ми ділимося. Адже фартух, рушник і свіжі локальні продукти – усе, що насправді потрібно кухарю».
Тушковані сирники з ягодами та білим шоколадом
190 грн
Це сирники з органічного кисломолочного сиру, який закуповують на фермі у Київській області. До слова, усі молочні продукти для страв у ONE LOVE espresso bar від органічного виробника. Перед подачею сирники тушкуються у спеціальному молочному соусі, який доповнюють білим шоколадом. Подають сирники з фісташками та сезонними ягодами.
Боул з тофу
235 грн
У закладі пропонують два види боулів на обід: з тофу каррі та з копченою фермерською індичкою. В їхній основі три види кіноа, латук, редиска, овочева сальса, свіжі огірки, чука та мікс зелені.
Авокадо-тост із сичуанським перцем
245 грн
Авокадо-тост готують на білому пшеничному хлібі з пекарні «Хлібний» з використанням гуакамоле із фісташками. Доповнюють страву мигдалевими пластівцями та лаймом.
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ