Сезонне менюЩось до пива: нове устричне меню в «THIS IS ПИВБАР»
Чому пиво з устрицями – це новий тренд
У рубриці «Сезонне меню» The Village Україна робить огляди нових пропозицій у ресторанах міста. Цього разу розповідаємо про 4 страви з устрицями, які варто скуштувати в ресторані «THIS IS ПИВБАР».
У січні «THIS IS ПИВБАР» запустив нове гастрономічне меню, для якого італійський шеф підібрав устриці під пиво. У трьох закладах мережі провели прохані вечері за участю шефа і представили шість поєднань. Чотири з них будуть доступні в меню всіх закладів мережі «THIS IS ПИВБАР» з 28 січня по 3 лютого.
Ресторан
«THIS IS ПИВБАР»
вулиця Басейна, 15
вулиця Тимошенка, 18
вулиця Тростянецька, 4/2
вулиця Лисківська, 9-А/22
Середній чек
350 гривень
на одного гостя
«THIS IS ПИВБАР» – це чотири ресторани в різних районах Києва з великим вибором розливного пива. Кухня закладу космополітична. Тут подають відомі страви з різних країн світу – Німеччини, Італії, Грузії, Великобританії, США, України. Кожну страву підібрано під конкретний стиль пива.
У ресторані є пивні гіди – люди, діяльність яких схожа на роботу винних сомельє. Вони допомагають гостям обрати пиво відповідно до настрою, смакових переваг і замовлених страв. У пивному меню є класичні та впізнавані сорти і бренди, а також гастрономічні позиції для поціновувачів.
Про шефа
Роберто Армаролі, бренд-шеф мережі «THIS IS ПИВБАР», народився в Італії. Він виріс у Болоньї, де його мама мала власний ресторан. Після університету Роберто об’їздив багато міст Європи, особливо в Іспанії та Франції, відвідував курси та навчався в інших шеф-кухарів. З 2004 року працює по всьому світу – в Аргентині, Парагваї, Туреччині.
Бренд-шеф розробив 4 страви з устрицями, під які підібрав максимально гармонійні стилі пива.
Чому пиво та устриці?
Концепція меню устриць з пивом була розроблена в рамках фудпейрінгу – методу, за яким алкогольний напій підбирають під конкретну страву. Цей метод більш відомий для вина, але шалені темпи розвитку пивної гастрономії потребують власного фудпейрінгу.
Роберто Армаролі
бренд-шеф
«Ми демонструємо, що пиво – повноцінний гастрономічний продукт, який заслуговує на окремі вечері та спеціально підібрані страви. Устриця та пиво – гастрономічна пара, яка має давню історію в Англії, Бельгії та Франції. З часом про неї забули, але тепер це поєднання відроджується».
Чотири види фудпейрінгу
Устриця фін де клер, заправлена бальзамічним оцтом з кримською цибулею
Устриці перебувають в океані протягом 3 місяців і ще місяць їх тримають у спеціальному резервуарі. М’ясо цієї устриці має солодкий смак з легкими горіховими нотками. Подають з Brasserie de Silly Silly Sour.
Устриця прем’єр із желе з ігристого вина просеко, яблуком і фрешем з лайму
Подають з пшеничним нефільтрованим Blanche de Bruxelles. Під час приготування до пива додають коріандр та апельсинову шкірку. Напій має оригінальний аромат і насичений смак з ноткою апельсина.
Скіфія з червоною ікрою, горілчаними кристалами та яблучним тартаром
Ці устриці вирощують на березі Чорного моря на кордоні Миколаївської та Одеської областей. Подають з Lindemans Gueuze, пивом з легкою кислинкою, що нагадує херес або шампанське.
Запечена устриця афінаж з азійським маринадом і додаванням імбиру
Афінаж – це витримка устриці в басейнах-клерах, у майже прісній воді. Вони ніжніші та менш солоні на смак. Страву подають з Baladin Nora.
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ