215 ресторанів, барів, кав’ярень і стритфудів, які відкрили в Києві у 2024 році
Віледж підбиває підсумки 2024 року й розповідає про найбільші запуски й закриття цього року. Редакція зібрала 215 ресторанів, барів, кав’ярень і стритфудів, які відкрили в Києві впродовж року.
Це і продовження великих мереж, і відкриття невеликих кав’ярень у ЖК. У підбірці Tachinomi, «Міністерство піци», Klara Bakery & Cafe, «Нормальне кафе» на вокзалі, «Sad/Сад», Am і «Китайський привіт».
Список доведеться проглядати довго, тому для зручності можете одразу перейти до найбільш цікавої категорії: ресторани та кафе, кавʼярні, бари або стритфуд.
300 ресторанів, кав’ярень і барів, які відкрили за 2023 рік у Києві
65 закладів, що відкрили у Львові у 2024 році
120+ закладів, які закрили в Україні у 2024 році
Ресторани, кафе й бістро
Голосіївський район
Шашлична «Баба Ґануш» від Купера на Великій Васильківській
«Баба Ґануш» відкрили на місці ізраїльського стритфуду Avi (Велика Васильківська, 24) Алекса Купера. Ресторатор називає заклад «шашличкою мрії» й розповідає, що першим рестораном його дитинства був саме такий заклад у Татарбунарах.
GxPussycat неподалік «Либідської»
GxPussycat – це корнер закладу Fish & Pussycat від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Автостанція», «Зустріч») у салоні G.Bar біля Либідської площі (G.Bar, Малевича, 86-П).
Shibuya Sushi Kiosk біля палацу «Україна»
Shibuya – це мережа суші-барів від ресторанної компанії Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара», Simona Ristorante). Заклад на Великій Васильківській, 111/113 позиціює себе як суші-кіоск, де можна придбати суші та роли за демократичними цінами.
«Думки на смак» біля костелу
«Думки на смак» (ЖК New York, вулиця Антоновича, 74) – це ресторан від однойменної харківської мережі. У меню роблять ставку на страви з м’ясом, також пропонують бізнес-ланчі та коктейлі. 20 грудня заклад постраждав від уламків російських ракет.
Кафе «Тадея» на Теремках
Заклад у ЖК «Республіка» (бульвар Тадея Рильського, 4) позиціюють як «місце для душевних розмов, теплих слів, смачної їжі й авторських напоїв, де можна знайти затишок і відпочити від «бетонних джунглів».
Кафе «Спільнота» біля «Васильківської»
Це заклад від подружжя Діми й Марини Оспіщевих, які вже мають дві кавʼярні «Спільнота кави».
Бістро з лінією роздачі Jacky China
Тут готують страви китайської кухні на лінії роздачі з єдиною ціною 69 гривень за 100 грамів.
Фудкорт ACE в ТРЦ Respublika Park
Тут можна замовити 9 видів сендвічів: грибний, із пастрамі, мексиканський, з індичкою чи з тунцем. Також є картопля фрі й салати.
Remi Cafe біля парку Тараса Шевченка
Remi Cafe відкрили в пам’ятці архітектури «Будинок Мороза» (Павла Скоропадського, 11/61). У закладі є велика піч для приготування піци й бар, також розмістили лекторій.
Ресторан для фанатів спорту Inch на Жилянській
Заклад на Жилянській, 59 відкрили у форматі Sports, Drinks and Fine Cuisine. Тут об'єднали ресторан і бар і транслюють спортивні події. Засновники – футболіст Олександр Зінченко та спортивна оглядачка Влада Зінченко.
Кафе Escobar у ЖК «Республіка»
Це простір від мережі київських рестораторів Юлії Панець і Владислава Сипячова. Escobar (метро «Теремки», вулиця Павличко, 2) має контактний бар, де готують класичні, авторські напої й безалкогольні коктейлі.
Друге We Cafe на Саксаганського
У We Cafe (Саксаганського, 117) готують 35 видів сніданків, їх можна замовляти впродовж всього дня. З бару пропонують більш ніж 20 видів вина.
Кафе-пекарня «Франик» біля площі Українських Героїв
Це вже четвертий їхній заклад, ще три працюють у Полтаві, Харкові й Дніпрі. У закладі на Великій Васильківській, 48 випікають круасани, сінабони, печиво й булочки. Також подають сніданки весь день.
«Пузата хата» біля «Деміївської»
У червні новий ресторан мережі відкрили біля станції метро «Деміївська» (Голосіївський проспект, 30-А).
Ресторан італійської кухні Giardino на Обухівському шосе
Тут можна замовити піцу, пасту й морепродукти. Також пропонують влаштовувати великі події, для дітей на території є майданчик. Адреса – Обухівське шосе, 3.
Дарницький район
Klara Bakery & Cafe на вулиці Ахматової
Це новий формат пиріжкової «Тітки Клари». До меню додали булгур з овочами, котлети курячі, рибні й свинячі, голубці й, звісно, пиріжки.
«Люди кафе» на Дніпровській набережній
Заклад з вином, кавою та закусками запустили у ЖК Great. Меню розробляв київський шеф Микита Некіш. Власники описують заклад як «кафе для людей і про людей».
Кафе «Крим і Рим» на вулиці Братства Тарасівців
Тут об’єднали дві кухні й готують як равіолі з кроликом, так і баклажан із печі з нутом, люля кебаб на вугілля, шурпу та чебуреки й водночас піцу, капрезе та пасту.
Ресторан «Теплий» від Nunu й This is Pivbar на Харківському масиві
Тут готують кримсько-українську кухню з усіх регіонів: борщ, кримські чібереки, одеський форшмак. За кухню у закладі на Тростянецькій, 4/2 відповідає шеф Юрій Нікітюк (Nunu).
Ресторан Shashlikyan Max в оновленому форматі на Позняках
Shashlikyan Max – це ресторан із шашликом і стравами східної кухні. В оновленому закладі приготування деяких страв завершують офіціанти вже при гостях.
Сімейний ресторан Very Well Cafe на Позняках
Це вже шостий заклад мережі. Традиційно тут подають сніданки, равіолі, пасту, десерти й готують торти на замовлення.
Сімейний ресторан «Моменти» на Позняках
У ресторані два поверхи із залами, де можна проводити бенкети й заходи. Ще два заклади мережі працюють на вулиці Хрещатик й на Русанівській набережній.
Кафе Leo Sushi на вулиці Литвинського
Кафе відкрили фаундери котокафе Leo Cafe, ці заклади розташовані поруч. Утім, у Leo Sushi котики не живуть.
Деснянський район
Другий «Теплий» від власників Nunu й This is Pivbar на Троєщині
«Теплий» розташований в одній будівлі із закладом This is Pivbar, на першому поверсі. Адреса нового закладу – Лисківська, 9-А/22.
Кафе «Ігриста кава» на Троєщині
Тут подають боули, круасани, пасту й десерти власного виробництва, а з напоїв – Baileys каву й какао, малиновий Daiquiri й гранатовий Souer.
Дніпровський район
Гастробар Sacrifice у ЖК «Комфорт Таун»
У Sacrifice пропонують скрембл із лососем і круасаном, а також азійський суп із креветками й локшиною.
Ресторан «Красивий крокодил» на Березневій
Ресторан на Березневій, 12 відкрили канадці. У меню – сніданки, морепродукти, долма, тепан й локшина.
Рестобар Reya у ЖК «Комфорт Таун»
Рестобар працює з листопада на місці ресторану близькосхідної кухні «Тіян».
Оболонський район
Кафе See You на Оболонській набережній
У закладні на Оболонській набережній, 15 (корпус 2) Ппропонують 13 варіантів сніданків, також готують основні страви та десерти. З напоїв можна обрати каву, чай чи лимонади.
Nova на Оболоні
Ресторан розташований поруч із мостом-хвилею (Оболонська набережна, 20). Тут пропонують проводити великі події, зокрема й конференції.
Печерський район
Азійське бістро Tachinomi від Купера на площі Українських героїв
У приміщенні колишнього Adelle (Велика Васильківська, 29) команда відкривала «смачну Азію, яку так хотіли – точно не канонічну, але це не бунтарство, а пошук себе й нові відкриття». Для меню об’єднали страви японської, китайської, корейської й тайської кухонь.
Pizza Mosa by Mimosa біля «Либідської»
Це піцерія від власників Mimosa Brooklyn Pizza, яку відкрили в ЖК «Французький квартал» (Саперне Поле, 12).
Klara Bakery & Cafe в урядовому кварталі
Це вже другий нового формату мережі закладів від Klara Group (пиріжкова «Тітка Клара», Simona Ristorante, Honest Coffee Bar). Адреса – Липська, 12/7.
«Міністерство піци» біля Хрещатика
На відміну від попередніх монопроєктів, «Міністерство піци» на Заньковецької, 15/4 має ширше меню й «виходить за межі стритфуду». Меню піци для закладу розробив Ілля Сьомін (Pie Spot, Spelta).
Французьке бістро Le Petit Chаteau біля Маріїнського парку
Гостям бістро на Кріпосному, 2 пропонують французьку кухню, з напоїв – широкий вибір вина й коктейлі: «Центральний елемент закладу – це community-стіл, що підходить для дегустацій, святкувань і великих компаній».
Четвертий Chebreak біля метро «Арсенальна»
У бістро на Івана Мазепи, 1 готують чібереки і янтики з великою кількістю начинки й подають фірмовий узвар.
Кафе «Звіринецька» біля ботсаду Гришка від One Love
«Назва закладу – це передусім данина назві району», – кажуть у команді. На Бастіонній, 10 подають сніданки весь день, також готують сендвічі з різними начинками й боули.
Ресторан Su4ka Lubov на Шота Руставелі
У ресторані на Шота Руставелі, 16 з назвою, яку жваво (та часто критично) обговорювали, Максима Храмова подають пасту, суші й коктейлі. У грудні повернулися з «новим меню, новою коктейльною картою та новими сенсами».
Грузинський ресторан ChaCha на Хрещатику
ChaCha – це мережа грузинських ресторанів, які працюють у Вінниці, Черкасах і Кропивницькому. Заклад у Києві розташований у будівлі, де раніше працювали магазин Roshen і кінотеатр «Орбіта» (Хрещатик, 29/1).
Ресторан Steephill на Крутому узвозі
Ресторан із коктейлями SteepHill працює з вересня на місці кафе «Бограч» (Крутий узвіз, 6/2), яке запустили лише цьогоріч.
Монокафе Crepes and cakes на Печерській площі
Це монокафе з млинцями, де можна замовити понад 15 солодких і солоних варіантів (Печерська площа, 1).
Кафе «Любов і кава» біля Палацу спорту
У кафе кажуть, що «створюють атмосферу, яка дасть змогу парам закохатися одне в одного й у заклад із першого візиту» (Шота Руставелі, 10).
Ресторан Delice на «Арсенальній»
Тут готують страви європейських кухонь і є понад 20 варіантів коктейлів (Івана Мазепи, 18/29).
Ресторан кавказької кухні «Цоб-Цабе» на Шота Руставелі
У «Цоб Цабе» можна замовити хачапурі й хінкалі, люля-кебаб, шашлик й чакапулі (тушковане м'ясо). Раніше «Цоб-Цабе» працював як ресторан «Хінкалі», але змінив концепцію (Шота Руставелі, 4).
Кафе італійської кухні «Шук Шук» біля ТРЦ «Гулівер»
«Ми надихаємось італійськими кулінарними традиціями, але адаптуємо їх до атмосфери Києва», – розповідали фаундери про концепцію (Шовковична, 50).
Ресторан «Солодко & Гірко» на Лютеранській
У меню домінують сніданки, піца й десерти. А з напоїв подають крафтові чай і лимонади (Лютеранська, 10-А).
Подільський район
Gurman Vegam на Подолі
Gurman Vegam – це оновлений заклад мережі Orang+Utan. Пропонують вегетаріанські й веганські бургери, сендвічі та роли, а також супи, салати й десерти (Житньоторзька, 4/16).
Novella біля Житнього ринку
Novella – це ресторан на Подолі, який пропонує страви середземноморських кухонь, піцу в неаполітанському стилі та коктейлі (Верхній Вал, 10).
Скандинавський ресторан York на Подолі
York – другий тематичний заклад власників. Тут пропонують спробувати страви й коктейлі, які «їли й пили скандинавські боги Пантеону» (Хорива, 15/8).
Кафе Legit
Це перезапуск коктейльного бару Berlin’89 в новому форматі. У «Легіті» подають подільський дерун, млинці з форшмаком, борщ і пампух із січеником (бургер). Адреса – Верхній Вал, 22
Кафе Kokon Lounge Bar на вулиці Змієнка
Кафе відкрили в ЖК «Варшавський Плюс» (Всеволода Змієнка, 19). Тут готують каву, чай, десерти та коктейлі.
Кафе Rise у ЖК «Варшавський Плюс» в оновленому форматі
Раніше на цьому місці було кафе «Кавовий», однак засновники розширили заклад і відкрили тут Rise (Всеволода Змієнка, 21-А ).
Station Pizza на Подолі
Після дворічної перерви піцерія Station Pizza відновила роботу на Подолі (Нижній Вал, 35). Піцу на ферментованому тісті готують у дров’яній печі й використовують чотири види борошна й авторські соуси.
Ресторан із відкритою кухнею «В мʼясо» на Подолі
Це перший у місті заклад мережі мʼясних ресторанів із Харкова. З меню можна замовити стейки рібай, т-боун і стріплойн, а також шашлик чи каре ягняти (Нижній Вал, 13-Б).
Bowl House на Подолі від Salateira
Тут готують понад 10 видів боулів. Серед деяких таких позицій – боул-потейто зі свининою ребром, томатний боул-салат і паста-боул «Карбонара» (Петра Сагайдачного, 37).
Chou Chou з баром, грумінгом і шоурумом
«Це спільний простір із зонами, які легко інтегруються одна з одною». У ньому облаштували зони грумінгу, шоуруму та кафе-бар з авторськими коктейлями та стравами (ЖК «Паркове місто», Вишгородська, 45).
Четверте кримськотатарське кафе Musafir на Контрактовій
У кафе подають кримськотатарські й середньоазійські страви – традиційні чібереки і янтики, піде [кримськотатарська піца], долму, сарму, манти, шашлик і люля кебаб (Костянтинівська, 1).
Міське кафе «Шибеник» навпроти Житнього ринку
«Ми хочемо, щоб наші гості почувалися комфортно й давали волю своїм внутрішнім шибеникам», – розказують у закладі на Верхньому Валу, 4-В.
Нова «Пузата хата» в Podil Mall
Тут традиційно можна замовити перші й другі страви, гарніри, салати, вареники, млинці й десерти (Оленівська, 23).
Другий заклад «Їстетика» в ЖК «Варшавський Плюс»
18 варіантів сніданків тут готують увесь день. З основних страв пропонують шніцель, яловичину й свинину, пасту й деякі рибні страви (Всеволода Змієнка, 21-А).
Азійський ресторан Cham Cham на Подолі
Тут готують малайзійську, індонезійську й філіппінську кухні за автентичними рецептами (Волоська, 2).
Мексиканський попап Alejandro на Сагайдачного
Попап запустилив грудні й він працюватиме в закладі Naperlage протягом зими (Сагайдачного, 41). Гостям пропонують тако з різними начинками, буріто, кесадільї, чурос, а з напоїв подають авторські коктейлі.
Ресторан Marigold у Fairmont Grand Hotel
Ресторан назвали marigold, тобто чорнобривець, і використовують цю квітку в інтер’єрі. У закладі пропонують організовувати великі заходи (Набережно-Хрещатицька, 1).
Монокафе «Галушкарня» на Житньому ринку
«Колись одній людині захотілося галушок», – пояснювали в команді. Тепер вони готують їх із печерицями, телятиною, сиром, свининою й лисичками (Верхній Вал, 16).
Кафе pTashka в ЖК «Варшавський Плюс»
Тут зосереджуються на сніданках й салатах. Також проводять діджей-сети, вечори вінілу й живої музики (Всеволода Змієнка, 19).
Гастробар Lofter на Воздвиженці
Тут готують пасту, ризотто, є страви гриль і десерти (Воздвиженська, 25).
«Міністерство чебуреків» замість «Хлібного» на Контрактовій площі
Це другий заклад (Контрактова площа, 2/1) із чебуреками від мережі Ministry of у Києві від Євгена Таллера й Спартака Велішаєва. Перший заклад «Міністерство чебуреків» працює на вулиці Басейній із серпня 2022 року.
Перша «Гам!бургерна | Nunu» на Подолі
«Гам!бургерна | Nunu» – це новий заклад від Nunu Diner і This is Pivbar. У меню бургерної на Костянтинівській, 19 дев’ять видів бургерів, зокрема «Дабл гам!бургер» із подвійною котлетою, «Кріспі чіз» із курячим стегном, «Супер фіш» із хрумкою котлетою з тиляпії й креветками.
«Китайський привіт» від Кацуріна на Подолі
Це вже другий «Китайський привіт» у Києві (Фролівська, 1/6). У меню тут 45 нових страв китайської кухні, на стіні – портрет шефа Сяна, а в залі – чотириметровий кіт.
Святошинський район
Гастробар «Сусіди» на Софіївській Борщагівці
У червні гастробар відкрили після ребрендингу (вулиця Миру, 46). «Це заклад у твоєму будинку, у твоєму районі, куди ти прийдеш їсти вишукані страви в шортах і шльопанцях», – описували концепцію в коментарі Віледжу.
Ресторан «І будуть люди» в Софіївській Борщагівці
«Це простір, де оживають українські традиції й відчувається єдність у кожній деталі», – розповідали в команді про концепцію (проспект Мартинова, 11).
Солом’янський район
Кафе Pausa Cafe & Prosecco Bar на Солом’янці
Pausa Cafe & Prosecco Bar – це кафе в ЖК «Малахіт» (Богданівська, 7-Г). Удень запрошують на каву та сніданки, увечері – на просеко й коктейлі.
«Нормальне кафе» від One Love & Cheesecake Family на Центральному залвокзалі
Гостям пропонують першу спешелті каву на вокзалі, фірмові чизкейки та їжу у стилі comfort food. Тут можна замовити та розігріти на місці як сирники, котлети з гречкою чи удон із куркою, так і круасани та мелти.
Ресторани італійської кухні Papito біля вокзалу і в ТРЦ Cosmo Multimall
Перший ресторан на вулиці Кірпи відкрили в травні (Кірпи, 2-Б), а у вересні запустилися на ще одній локації (ТРЦ Cosmo Multimall, Вадима Гетьмана, 6). У меню традиційно піца й паста, також готують суші.
Шевченківський район
«Галушка» на Бессарабці
«Галушка» – це ресторан української кухні з акцентом на страви Полтавщини навпроти Бессарабського ринку (Бессарабська площа, 5).
«Барсук» на Лук’янівці
«Барсук» – це гастробар за франчайзом від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який відкрили біля станції метро «Лук’янівска». У закладі пропонують comfort food меню й коктейлі, а також сніданки протягом усього дня (Іллєнка, 6).
Кафе Go Kyiv біля Майдану
Go Kyiv – це кафе на Малій Житомирській, 20 неподалік від майдану Незалежності. У меню: піца, бургери й суші.
Кафе «Марія» на Павлівській
Кафе «Марія» – це заклад зі сніданками, обідами та вечерями, а також корнером зі свіжою випічкою, який відкрили в ЖК на вулиці Павлівській. Запустили кафе Сашко Боровський, Лейла Туваклієва, Павло Полторакін, Юра Радько, а також Роман Татарський і Павло Махринський (Павлівська, 26/41).
Кафе Bee’s Knees на Бессарабці
Bee's Knees – це заклад на фасаді Бессарабського ринку з гастрономічними хот-догами та хешбраунами (Бессарабська площа, 2 ).
Ресторан La Maison
Це ресторан із паназійською й середземноморською кухнями від La Famiglia. Із середземноморських страв пропонують французький багет із солоним маслом і бріош із томатною сальсою. Серед паназійських страв – роли, морепродукти темпура, вонтони й гедза(Січових Стрільців, 20).
Рестобар Mlinkincrapes
Фірмовою є стравою є крапси (панкейки), які тут є солодкі та солоні. Також у закладі раз на кілька тижнів проводять стендап (Гончара, 77).
«Бутербродна» на Саксаганського
«Для багатьох саме ця страва є комфортною, тому головна ідея нашого закладу – трансформувати бутерброди на щось більш корисне й вишукане», – описують концепцію в команді (Саксаганського, 120).
Буфет пиріжкової «Тітка Клара» в парку Шевченка
Формат закладів пиріжкової «Тітка Клара» оновили до десятої річниці мережі. У меню – солоні й солодкі пиріжки, десерти, напої власного виробництва, чай і кава.
Піцерія «400°» на «Кудрявці»
Піцерію запустили в колаборації з культурним простором Abo Records. Рецептуру привезли зі Швеції, де нею «поділилися неаполітанські пекарі» (Кудрявська, 16-Б).
Гастрокафе «Юрба» в ЖК «Файна Таун»
Це невелике сусідське гастрокафе із «сучасною зрозумілою їжею, крафтовим українським вином і смачною кавою» (Салютна, 2).
Кафе«ОЮМ» біля Пейзажної алеї
«Це заклад зі спешелті-кавою й базованими хот-догами, які вже стали культовими, щоб узяти із собою на прогулянку або посидіти на веранді», – каже співзасновниця «ОЮМ» Олександра Гущина (Велика Житомирська, 27).
Італійський Si від Олександра Цвігуна біля Золотих воріт
Тут подають пасту власного виробництва, а тісто на піцу ферментують 72 години й запікають у печі (Прорізна, 20).
Азійське бістро «Кицуня» біля Золотих воріт
За кухню відповідає шеф Микита Силін (Cheese Bakery, Львів), а головна страва закладу – це рамени. Можна замовити курячий, м’ясний, із креветками чи веган (Велика Житомирська, 26).
Ресторан української кухні «Стрічка» біля стадіону «Економіст»
«Ми любимо і лосось, і дунайку, і піцу, і смажену картоплю з грибами, які чудово поєднуються як із настоянкою на дикій груші, так і келихом шардоне Стаховського чи Pinot Noir», – описують концепцію в команді (БЦ Avenue 53, Берестейський, 53).
Кафе «Платформа 9 ¾» в стилі «Гаррі Поттера» біля Хрещатика
Тут можна замовити картоплю в горщику від місіс Візлі, «рис із морськими чудовиськами» чи пасту Ґрифіндора. Також пропонують «кавові зілля», «напої для дорослих чаклунів» та «еліксири» (Чикаленка, 19-А).
«Твій смачний сусід» на Татарці
У кафе подають сніданки, закуски, салати, основні страви й супи. Гості також можуть замовити каву з десертами або морозиво власного виробництва (Татарська, 32-Б).
Гастропаб «Незабаром» на Нивках
«Незабаром» – це українська автентичність у сучасному обробленні», – описують концепцію автори проєкту на вулиці Данила Щербаківського, 57.
Арткафе Maman Folle біля майдану Незалежності
Простір відкрила мистецька сім’я Снісаренків, там пропонують солоні й солодкі пироги, закуски, десерти. Ремонт у закладі робили разом, деякі меблі були реквізитом у театрі імені Франка (Костьольна, 9).
Кухня твоєї бабусі в пекарні-бістро Mari в ЖК «Файна Таун»
Засновниця Альона назвала заклад назвали на честь своєї бабусі Марії. У меню пропонують страви дитинства з осучасненим смаком. (Салютна, 2-Б).
Кафе Avi від Алекса Купера на Львівській площі (замість «Хали»)
В Avi можна спробувати шварму [шаурма], хумус, фалафель, мезе й інші страви ізраїльської кухні (Львівська площа, 8-А).
Бістро Brunch Buro на Салютній
Меню для бістро створив Олександр Ткачук (співзасновник і шеф Am). Готують сніданки, азійські страви, також є вино й коктейлі (Салютна, 2).
Ресторан азійської кухні Chinanay навпроти Володимирського собору
Тут готують том-ям, рамен, фо-бо й суші. Також є бар із класичними коктейлями (Леонтовича, 9-А).
Ресторан Meat Ball Bar на Бессарабці
Це заклад від команди Poseative з мітболами й закусками та салатами до них (Басейна, 5-А).
Кафе San Kebab на Галицькій площі
Це халяль кебаб кафе, пояснює команда. Страви тут готує шеф із Туреччини (Галицька площа, 3).
Ресторан Fry Way на Хрещатику
Мозкові кістки, бейбі-кальмар, яловичий карпачо й татакі з лосося в меню. А з бару пропонують «алкоголь з усього світу» (Бессарабська площа, 1
Nunu на Золотих воротах
Це заклад на Ярославовому Валу, 30/18 із шаурмою «нової хвилі» від київського шефа Юрія Нікітюка. У меню – мікс кухні Близького Сходу й Азії.
Ресторан Sushi Boys з азійською кухнею в ЖК «Файна Таун»
Простір запустили Ілля Неправда та Євген Мензелевський. Там готують смажений японський рис, омлет зі «стружкою тунця» та домашнім японським майонезом або торікацу, а також роли й рамени.
Де: ЖК «Файна Таун», корпус 8, приміщення 212
Бістро Am на Гончара
«Aм – це звук першого досвіду смаків», – пояснюють неймінг закладу у Чеховському провулку,3 засновники, а ще це назва пиріжків, які й стали основою меню віконця. У грудні вони запустили тут повноцінне бістро з баром.
Кав’ярні, чайні й кондитерські
Голосіївський район
Brewsell в Ocean Plaza
Це чотирнадцята кав’ярня мережі в Києві. У меню – моті, макарони, трубочки, пончики й трайфли. З напоїв пропонують каву, чай і теплі мілкшейки. Каву можна замовити на рослинному й безлактозному молоці або ж без кофеїну.
Четверте кафе Honey на Жилянській
Основна відмінність цього закладу – новий підхід до інтер’єру. Торік кондитерські провели ребрендинг і тепер утілили новий дизайн у просторі. У меню знакові десерти, сніданки й основні страви (метро «Олімпійська», вулиця Жилянська, 25).
Кав’ярня Weekend coffee на Голосіївському проспекті
У кав’ярні готують сендвічі й роли, десерти, зокрема є веганські позиції. А восени в них також з’явилися салати (Голосіївський проспект, 106/2).
Кафе-кондитерська «Крендель» на Шота Руставелі
Це вже третій заклад харківської мережі в Києві й 11 в Україні. У меню – сніданки, 10 видів сінабонів, круасани, тарти й інші десерти (Шота Руставелі, 12).
«Кава з Херсона» на Великій Васильківській
Кав’ярню відкрили кавовий журнал Coffee Capital і компанія Wood W.A.M. Окрім кави, тут можна замовити десерти, зокрема й веганські (Велика Васильківська, 29/22).
Кафе-пекарня «Хліб-Сіль» на Саксаганського
Уперше заклад відкрили у 2013-му й повторно кафе-кав'ярню запустили наприкінці липня у 2024 році. Тут можна замовити десерти, також продають свіжовипечений хліб (Саксаганського, 36).
Кав’ярня Special у ЖК «Нова Англія»
Сюди можна прийти випити кави й замовити десерт. Також у кав’ярні збирають мінібібліотеку (Максимовича, 26-Б).
Кав’ярня «Поцілунки зі смаком кави» в ЖК «Республіка»
У кав’ярні готують десерти під замовлення. Також організовують арттерапії (Родини Кістяківських, 4).
Кав’ярня 48 station на вулиці Здановської
Це класична кав’ярня з фільтром, донатсами й іншими десертами (Юлії Здановської, 48).
Дві кав’ярні Gemini Bakery
Gemini запустили франшизу й відкрили дві кав’ярні – на Антоновича, 172 й Малишка, 3. Там подають випічку власного виробництва.
Корнер Takava в ТРЦ Respublika Park
Як концепцію обрали принцип «поспішай повільно», готують спешелті каву й какао та фермерський чай. Крім того, кажуть, що дотримуються безвідходного виробництва.
Дарницький район
Кав'ярня-броварня Litopys на Осокорках
Тут спершу хотіли створити лише taproom [пивну], утім, вирішили поєднати різні напрями й облаштували також кавʼярню, пояснюють власники. Пиво тут виробляють у власній броварні (Софії Русової, 3-А).
Квіткова кав'ярня The Rouge на Дніпровській набережній
У просторі можна спостерігати за процесом складання букетів або зібрати композицію власноруч. З меню пропонують класичні кавові напої, авторські коктейлі й десерти (Дніпровська набережна, 15-К ЖК Great).
Кав’ярня Bee Street на Позняках
В інтер’єрі використали зображення бджіл, оскільки кав'ярня розташована на вулиці Олени Пчілки, 2 Цю ідею також просувають у меню, наприклад, коктейль Old Fashioned роблять медовим.
Кав’ярня «Звичка» біля станції метро «Славутич»
«Ми новий формат кав’ярні to go. Усі звикли, що такий формат – це щось неякісне й несмачне. А ми хочемо зламати цей стереотип», – розповідала команда Віледжу (ЖК «Зарічний», проспект Бажана, 1-А).
Кавʼярня «В гості» на Позняках
«Ми про каву та ком’юніті, а ще підтримку крафтових українських виробників», – розповідали в закладі (Мишуги, 12).
People-friendly кондитерська для собак на лівому березі
Для собак підготували меню із солодощами. Рецепти розробили разом із ветеринарами. Для петперентів пропонують каву й десерти від Mom's Bakery. Адреса – Березнева, 14–Б.
Деснянський район
Чайна «Ровесник» на Троєщині
Кафе «Ровесник» перезапустили й тепер формат описують як «перша сучасна чайна на лівому березі»: «Почаюємо, поїмо роли, теревені теж ніхто не скасовував» (Градинська, 9).
Дніпровський район
Standard біля Дніпровського ЦНАПу
«Якісне обладнання, кава власної селекції й обсмаження та роки досвіду», – описують концепцію в команді (Вінстона Черчилля, 18).
Друга кав’ярня-книгарня Readeat на Березневій
Другу книгарню-кав’ярню відкрили в ЖК «Комфорт Таун» (Березнева, 12). Перша працює на вулиці Антоновича.
Печерський район
Just Punk Tea біля Либідської площі
Just Punk Tea – це перезапуск закладу Dendachai. У команді розповідають, що хочуть популяризувати культуру чаювання в Україні «без зайвого пафосу й складних ритуалів» (Тютюнника, 58/1).
Edes на Предславинській
Edes – це кафе з кавою та фірмовим десертом кюртошкалач. Окрім угорської випічки, пропонують зимове меню напоїв, зокрема глінтвейн і чаї (Предславинська, 5).
Кав’ярня Loza на Лютеранській
Це кав’ярня на Хрещатику зі сніданками, бургерами, десертами та свіжою випічкою. До обіду подають котлету по-київськи, борщ, пасту Карбонара та стейк із тунця (Лютеранська, 10-А).
Кав’ярня Tom`s поблизу «Звіринецької»
У команді описують кав’ярню як заклад «про людей і для людей, зі зручними місцями, щоб гості не втомлювалися, особливо коли потрібно довгий час попрацювати» (Бойчука, 9/12).
Японські панкейки JP Pancakes на Арсенальній
Тут готують японські безглютенові панкейки й пропонують великий вибір коктейлів. Кафе оформлювали в рожевому кольорі та називають «інстаграмним» (Князів Острозьких, 8).
Кавʼярня «Sad/Сад» біля ботсаду Гришка
«Сад – це деревʼяні стелажі із зеленими рослинами, мʼякі крісла й природні кольори в інтерʼєрі, як в оранжереї. А sad – про прийняття будь-якого свого стану», – казали автори проєкту (Бастіонна, 13).
Кав’ярня Nana Cosmo Boutique Cafe в ЖК «Новопечерські Липки»
У меню – кава, шаурма, млинці, сирники й десерти. Також тут можна пограти настільні ігри (Андрія Верхогляда, 15-А).
Кав’ярня Nika Cafe на бульварі Лесі Українки
«Це поєднання класичної кав’ярні, невеличкого модерн-ресторану й коктейль-бару», – розповідає команда (бульвар Лесі Українки, 15).
Кав’ярня Nant в ЖК «Новопечерські Липки»
Тут пропонують спешелті-каву, сніданки, вино й коктейлі (Андрія Верхогляда, 15-Б).
Подільський район
Set Cafe біля Контрактової площі
Set Cafe – це заклад на розі вулиць Волоської та Ярославської на Подолі, що поєднує формати кав’ярні, бару та коворкінгу (Волоська, 33).
SkvoSpace біля «Тараса Шевченка»
SkvoSpace – це новий заклад від команди сезонного майданчика «Скворечник» на Трухановому острові. Простір об’єднує приміщення для занять із йоги, чайних церемоній та арттерапії (Костянтинівська, 63).
Пекарня Edes на Контрактовій
Це друга пекарня мережі, де печуть угорський десерт – кюртошкалач. У закладі є сім видів посипок і начинок, що дає змогу зробити 49 різних видів десерту різного ступеня солодкості (Межигірська, 3).
Кав’ярня For на Подолі
Заклад працює у форматі to go. Там пропонують класичні й авторські напої, зокрема какао з перцевою м'ятою, «кавовий дзен» чи сосновий еспресо-тонік (Кирилівська, 37-А).
«Віброкавʼярня» на Верхньому Валу
«Це три задоволення в одному місці». Тут подають каву власного просмажування, є едукаційна крамниця для дорослих Dildom і лекторій для творчих зустрічей (Верхній Вал, 54).
Кав’ярня «Щиро» на Юрківській
Це проєкт від співзасновників «Дружби» й «Паркінгу». Тут подають сніданкові позиції, є десерти й випічка (Юрківська, 6/32).
Пекарня «Марчук Хліб» із власним млином
У пекарні третьої хвилі «Марчук Хліб» пропонують хліб, випічку й каву. Також вирощують різні закваски й печуть хліб із борошна, яке пекарі щодня власноруч мелють на млині, що стоїть за стіною кафе (Межигірська, 79).
Кав’ярня «Апостроф» на Воздвиженці
Щотижня тут влаштовують прослуховування пісень й обговорюють їх, також дивляться кліпи нових українських артистів (Кожум’яцька, 20-Б).
Святошинський район
Кава Filter у ЖК «Нивки Парк»
У кафе пропонують каву, смузі, натуральне какао та сніданки. Крім того, можна обрати десерти – класичні чи веганські (Берестейський проспект, 65-Б).
Кавʼярня In The Garden на Софіївській Борщагівці
Автори проєкту описували концепцію як "Life begins after coffee" (Свободи, 1-C). Каву готують на зерні від Idealist.
Кав’ярня Dzen на вулиці Стуса
Це місце називають медитативний ретритом. На стіні намалювали чотириметрового Будду й палять палички Palo Santo (Василя Стуса, 35-Б).
Солом’янський район
Pet-friendly кав’ярня Paws & Coffee
У закладі подають випічку та десерти, пропонують каву й лимонади. Також тут підготували окреме меню для тварин: готують холодець, фірмове печиво та «собаче пиво» (Мокра, 5).
Шевченківський район
Hutko Coffee на Лук’янівці
Hutko Coffee – це кав’ярня в ЖК «Старт» неподалік від станції метро «Лук’янівська». У меню – кава та десерти, в інтер’єрі знайшли місце для фортепіано (Шолуденка, 30).
Кафе «Жайворонки» на Глибочицькій
«Жайворонки» – це кафе в ЖК Podil Plaza на Глибочицькій, яке з партнерами відкрила засновниця закладу Rafinad та учасниця телешоу «Мастер Шеф» Катерина Пєскова. У закладі можна замовити сніданок, обід і десерт, а також випити вина (Глибочицька, 73).
Морозиво від Gelato Mamma
Заклад, що працює в ЖК «Чайка» і UnitCity, відкрив ще одну точку й десятки видів італійського джелато власного виробництва є в центрі Києва (Саксаганського, 68).
Кав’ярня Filtrofil у ЖК «Файна Таун»
Це друга кав’ярня мережі, перша працює в ЖК «Республіка». У Filtrofil фокусуються на асортименті кави «під фільтр» (Салютна, 2).
Чайна з кавою та баром Double
Тут проводять чайні церемонії, готують каву, а незабаром відкриють бар. У закладі працюють чайні експерти, які підбирають чай під настрій і стан (Січових Стрільців 35/1).
Кавʼярня Cofi на Гоголівській
Це кавʼярня від засновника кондитерської Gretskiy й Mono Coffee Тараса Кобзаренка: «Кавʼярня третьої хвилі, але без снобізму» (Гоголівська, 49).
Кавʼярня «Перший поверх» на Липинського
Кавʼярня розташована у «дворику, що ніби сповільнює скажений ритм Києва». Там подають каву від Cafe Boutique й випічку з пекарні Pate (Липинського, 4-Б).
Пекарня Leilia Bakery на Золотих Воротах
Пекарня Leilia Bakery працює у просторі сучасного мистецтва The Naked Room на вулиці Рейтарській. Корнер пекарні продовжує роботу й у кафе «Марія» (Рейтарська, 21).
Книгарня «Сенс на Хрещатику»
Співзасновник книгарні-кав’ярні «Сенс» на Арсенальній Олексій Ерінчак запустив новий книжковий простір у лютому. Крім книжок на двох поверхах книгарні, є повноцінна кухня зі сніданками, десертами й кавою (Хрещатик, 34).
Артпростір «Підґрунтя» на Золотих Воротах
В облаштованій кавʼярні готують фільтр, капучино, еспресо тонік, матча й подають десерти. Окрім кавʼярні й коворкінгу, також обʼєднали галерею, лекторій і читальну залу (Ярославів Вал, 14-В).
Простір Entropy на Ярвалу
Заклад позиціює себе як co-vibing space й місце для зустрічі, роботи й усамітнення. Тут можна буде поїсти японські десерти від Kasuteira й випити каву, матча або чай (Ярославів Вал, 16).
Кав’ярня Makiato на Глибочицькій
Окрім кави, тут пропонують десерти, сендвічі й салати (ЖК «Львівський квартал», вулиця Глибочицька, 13).
Кав’ярня «Символісти» в ЖК «Файна Таун»
Це простір із вінтажними меблями, панорамними вікнами й столами для гри в шахи (Салютна 2/18).
Пекарня-кондитерська Paul на Великій Житомирській
На Великій Житомирській, 9 команда відкрила вже третю свою кондитерську. Крім випічки, також можна замовити сніданки.
Бари
Голосіївський район
Бар Mother біля площі Українських Героїв
Mother – це коктейльний бар на вулиці Великій Васильківській. Пропонують класичні й авторські коктейлі, а також вино, пиво й сидр (Велика Васильківська, 38).
Бар Lover’s Bar
На першому поверсі розташувалось бістро, на другому – бар. У коктейльній карті спешли – Call your ex із вермутом і персиком, Summer memories на джині з базиліковим кордіалом або First kiss із текілою та лікером (Велика Васильківська, 48/18).
Бар «Цегла» на Великій Васильківській
Це другий дайв-бар «Цегла» в Києві й найбільший у їхній мережі. Тут є 10 кранів українського крафтового пива (Велика Васильківська, 48/18).
Винний ресторан Wine Love навпроти костелу
Винний ресторан відновив роботу після дворічної перерви через повномасштабну війну. 20 грудня його пошкодило уламками російської ракети (Велика Васильківська, 100).
Дарницький район
Гастро & Коктейль-бар Bad Girl на Трускавецькій
Шеф-барменом є Ашот Галстян. Серед коктейлів – Bad Girl Sour із джином London Dry Gin, Cherry Sour із бурбоном і Smoky Musa з мескалем (Трускавецька, 10-Д).
Пивбар «Хмілевоз» на Дарниці
У барі подають понад 50 видів пива, також організовують футбольні трансляції й можна пограти настільні ігри (Сергія Набоки, 12).
Дніпровський район
«Білий налив» на Русанівці
У квітні почав роботу перший «Білий налив» на лівому березі. У закладі може розміститися близько 40 гостей (Русанівська набережна, 8).
Бар Sparkles bar у ЖК «Комфорт Таун»
«Зранку сніданки та кава, а ввечері – устриці та просеко», – описують концепцію в барі (Березнева, 12).
Оболонський район
Бар Konteyner біля метро «Мінська»
Це одинадцятий заклад мережі в Києві. Тут пропонують класичні й крафтові варіанти, зокрема український крафтовий сидр (Івасюка, 24-Б).
Печерський район
Brussel на Шота Руставелі
Це другий заклад мережі. Формат описують як пивний ресторан зі ставкою на бельгійське пиво та концерти (Рогнідинська, 6/16).
Dobriy біля Палацу спорту
Dobriy – це пивний ресторан від однойменного виробника крафтового пива. У меню – сім видів крафтового пива, зокрема стаут, лагер і кремовий ель (Еспланадна, 32).
Коктейльний бар Joy Bar
Тут є велика коктейльна карта з класичними й авторськими напоями. З кухні: закуски, салати, супи й навіть сніданки (Кропивницького, 12).
Винний простір Faino Wine
Тут «поєднують європейські вина та гастрономію», також проводять дегустації (Гусовського 11/11).
Пивний бар Spin від Goodwine
У барі можна спробувати будь-яке пиво з асортименту Goodwine, загалом у меню приблизно 350 позицій (Мечникова, 9).
Паб Beer Gen біля НСК «Олімпійський»
У BeerGen є розливне пиво (Tennent's Stout, «Львівське Різдвяне»), фруктові сидри та сидр «Канабіс» і медовуха власного приготування. На цьому місці раніше працював паб «Кутовий» (Еспланадна, 34/2).
Бар Vibe Lounge на Шота Руставелі
Це бар із коктейлями й кальянами. Щовихідних проводять діджей-сети й кіновечори (Шота Руставелі, 26).
Бар «Алхімік» на Шота Руставелі
Бар відкрили з оновленими дизайном й айдентикою. Тут можна замовити 12 авторських коктейлів із джином, ромом чи текілою. «Ми поєднали мінімалізм і коктейльний максималізм», – розповідала команда в коментарі Віледжу (Шота Руставелі, 12).
Подільський район
Pau Wau біля Контрактової площі
Pau Wau запрошують на сніданки, обіди та вечірні коктейлі, щопʼятниці й щосуботи проводять вечірні електронні сети з музикою від київських диджеїв (Сагайдачного, 22/1).
The Drinkers на Подолі
Тут пропонують розливне крафтове пиво від українських та іноземних виробників. Ми нарахували понад 100 позицій пива (Нижній Вал, 37/20).
Бар «Зухвалий» з імпровізованим коктейлями на Подолі
Тут подають «зухвалі» напої, основний алкоголь у коктейлі обирає гість, а далі бармени імпровізують і створюють напій під запит (Межигірська, 9).
Бар «Сер Вінстон Черчилль» на Воздвиженській
Тут пропонують, зокрема, 100 різних алкогольних коктейлів: класичні, авторські, фірмові, на основі ігристого, є й безалкогольні (Воздвиженська, 25).
Святошинський район
Бар Prosecco Island у ТРЦ Lavina Mall
Це брат-близнюк закладу в Respublika Park. Тут пропонують чотири види устриць, коктейлі та кегове ігристе: біле й розе. Також снеки до коктейлів, безалкогольні лимонади, фреші, каву та чай (Берковецька, 6-Д).
Шевченківський район
Пивна «Піна» на Ярвалу
«Коли ми вирішили відкрити пивну, нам усі казали, що це місце прокляте й що тут нормально працювала лише «Піна». Ось ми й вирішили: нехай тут знову буде «Піна», – розповідала команда Віледжу (Ярославів Вал, 30/18).
Чарочна «Водограй» на Гончара
Засновники радять сприймати заклад як точку для старту чи фіналу будь-якої барної прогулянки містом. У меню «Водограю» напої трьох форматів – мікс-коктейлі, шоти й настоянки (Олеся Гончара, 2/25).
Бар-схованка Sansara на «Театральній»
Власники називають місце «азійським баром нового покоління» (Богдана Хмельницького, 9-А).
Заклад з автоматизованими баром «Пароль Апероль» біля ботсаду Фоміна
«Коктейлі готують в автоматах, але подача така сама естетична, як у класичному барі», – описують у команді концепцію (Саксаганського, 103).
Drinks Boutique від київської броварні Underwood біля Золотих воріт
Тут представлений увесь асортимент напоїв, що випускає бренд: крафтове пиво, лимонади, CBD-напої (Кониського, 2).
Паб «Хвиля» від Nunu і This is Pivbar на Басейній
Це сучасний паб, який «переосмислює класичне уявлення про цей тип закладів». Тут пропонують широкий вибір українського крафтового й імпортного пива (Басейна, 15).
Бар KSI на Чикаленка
У барі пропонують понад 20 різних коктейлів, а також проводять діджей-сети (Чикаленка, 9-А).
Винний бар-книгарня «Книжки й пляшки» біля скверу київських інтелігентів
У винній карті – понад 100 позицій. До вина пропонують холодні й гарячі закуски, салати й основні страви. З коктейлів є джин-тонік, апероль-шприц й інші (Велика Житомирська, 21).
Бар Bez Mezh в ЖК «Файна Таун»
У барі з guest bartendering пропонують близько 50 різних коктейлів і є опція. Також у барі доступне повноцінне меню (Салютна, 2/23).
Бар «Люмен» на Терещенківській
Бар запустили фаундери Squat 17b й називають це відкриття «новою главою барної культури». В основі концепції – ідея світла (Терещенківська, 17-Б).
Фастфуд і стритфуд
Тайський стритфуд «7 страв» на місці китайки «Жасмін»
Стритфуд на Лобановського, 124-Б спеціалізується на приготуванні супів із локшиною та пад таю, також тут готують сатай із курки й роті з бананом на десерт.
Заклад Point 66 у takeaway-форматі
Заклад на Антоновича, 48-А є продовженням київських фудтраків Route 66: «Ми хочемо стати comfort place на районі».
Фастфуд Quasar у ЖК «Нова Англія»
Концепцію описують як «футуристичний смак із нотками криптотехнологій», бо розрахуватися тут можна криптовалютою (Максимовича, 24-В).
Китайське бістро Jacky China у ТРЦ Respublika Park
«З величезними пандами, фіолетовим інтер’єром та екзотичними стравами, які можна спробувати лише в Китаї», – описують концепцію фаундери.
Стритфуд «Котлета по-київськи» на Позняках
«Це заклад із котлетами з різними начинками, які можна їсти одразу, без столових приладів та очікування», – описують концепцію в команді (Бажана, 1-О).
KFC на Дніпровській набережній
Ресторан на Дніпровській набережній, 17-А має площу 345 кв.м й працює щодня з 08:00 до 22:30. Звідти можна замовити доставку через Glovo чи Bolt.
OG Burger на Русанівській набережній
Це вже друга бургерна мережі. У першому OG Burger на Рейтарській готують тільки сім бургерів і декілька видів картоплі, а в закладі на Русанівській набережній, 12 в меню додали понад 40 авторських і класичних коктейлів, а також закуски.
Konteyner і Burger Farm із бургерами й пивом на Печерську
Konteyner і Burger Farm відкрили новий спільний заклад на вулиці Верхогляда, 10. Можна замовити бургери, зокрема вегетаріанські, крильця й гарніри.
Два італійські фастфуди Pasta Cо
В основі меню паста, до якої пропонують 7 видів доповнень і соусів. Заклади працюють на Подолі (Нижній Вал, 27/29) й на Бессарабці (Бессарабська площа, 2).
Місце вуличної їжі «Мева спот»
«Мева» – це діалектна назва «чайки». Історія «Меви» – це «історія закладу швидкого харчування: прилетів, схопив, з’їв і полетів. Але з нотками вишуканості й краси», коментують у закладі на Олександра Олеся, 4-А.
«МакДональдз» на Вокзальній площі
«МакДональдз» біля залвокзалу відкрили після реконструкції, що тривала майже пів року. Ресторан став одним із найбільших в Україні, його будівлю реконструювали, а простір усередині переобладнали. Також «МакДональдз» відкрили ресторан біля Академмістечка.
Street Kim від команди Kim Kimchi BBQ
У закладі з корейським стритфудом на Богдана Хмельницького, 9-А є все, що можна спробувати на ринках у Сеулі, кажуть власники. Пропонують, зокрема, корндоги, манду, рамьон і баблті.
Fast Food Sushi
Хот-дог із суші, шаурма із суші, тако із суші – у закладі на Хрещатик, 23–27 кажуть, що спробували переосмислити звичний стритфуд і приготувати його з рису та риби.
Полтавський стритфуд «У Інни» на Хрещатику
Це український стритфуд в to go-форматі на Майдані Незалежності. Заклад відкрили Євген Клопотенко й Інна Поперешнюк.
Сендвіч-шоп Hungry Eyes на Пейзажній алеї
«Це сендвіч-революція, про яку ви не знали, що вона вам потрібна, але насправді потрібна: The Hungry Eyes Sandwich Shop приходить до Києва, щоб поширити культуру сендвічів із сімейною естетикою ТСР», – описують концепцію закладу на Великій Житомирській, 34 в команді.
Стритфуд Tikithai на Бессарабці
Заклад позиціюєсебе як «перший тайський стритфуд в Україні» з автентичними тайськими стравами. Вхід до нього – «таємний», через азійський магазин Asiafoods (Велика Васильківська 1–3/2).
«Київська шаурма №1» на Бессарабській площі
У меню закладу на Бессарабці, крім класичної шаурми, також позиції від шефа: Гавайська, Цезар і навіть хот-дог у лаваші.
Японська раменна Naushi біля Майдану
До запуску другого закладу (Грінченка, 4-А) в меню додали гьодза з лососем, пайтан із сьомги й нові унікальні смаки мочі. Також тут можна скуштувати класичні японські суші-сендвічі онігірадзу.
ФОТО: надані закладами