РецептиЩо приготувати з лисичками: сезонні голубці від шефині Марини Корсун
Де шукати і як готувати лисички
Марина Корсун – шефиня артпростору Avangarden і співзасновниця гастрономічної спільноти «Здибанка», у минулому шефиня Supra, «1818» і «Зигзаг».
Для редакції The Village Україна Марина поділилась однією з улюблених страв із майже не вловимим, але знаковим інгредієнтом сезону – лисичками. Тож разом із шефинею готуємо голубці із савойської капусти з мʼясом і лисичками. «Страва, що знайома з дитинства, але в сучасній інтерпретації», – додає Корсун.
Що готуємо?
Голубці із савойської капусти з мʼясом, спельтою й лисичками
Що навчимося робити?
Попкорн із гречки
Склад
Савойська капуста – 1 шт.
Лисички – 250 г
Фарш із м’яса кролика – 200 г
Фарш із м’яса індички – 200 г
Копчена грудинка – 150 г
Спельта (уже відварена) – 100 г
Шпинат – 50 г
Вершки – 400 г
Бульйон курячий – 300 г (можна замінити на воду)
Вершкове масло – 200 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Біле вино – 100 мл
Гречка
Олія оливкова або зелена
Часник сухий (можна замінити на свіжий)
Сіль, цукор
Рецепт
1
Для початку розбираємо капусту на листя, після бланшируємо його, тобто опускаємо в окріп на хвилину й одразу ж занурюємо в підсолену воду з льодом.
2
Тепер готуємо начинку. Ріжемо цибулю кубиками, після обсмажуємо й карамелізуємо з невеликою кількістю цукру.
Додаємо два види фаршу – з кролика й індички, заздалегідь відварену спельту, сухий або свіжий натертий часник, сіль й охолоджене вершкове масло. Гострий перець на бажання.
3
Вершковий соус із грибами. Добре промиваємо лисички від землі чи іншого бруду. Далі обсмажуємо на пательні шматочки копченої грудинки до золотавого кольору, туди ж додаємо промиті лисички. Заливаємо курячим бульйоном (або водою) і жирними вершками. Солимо, перчимо на смак, а також додаємо шпинат, що перед тим перебиваємо в блендері з водою (він надасть нашому соусу приємний зелений колір). Ще ложку вершкового масла – і відставляємо.
4
Вчимося робити попкорн із гречки. Добре розігріваємо пательню й висипаємо на неї суху гречку. Помішуючи, чекаємо, поки зерна розкриються, як попкорн. Пересипаємо в сухий чистий посуд і відставляємо.
5
Збираємо страву. Формуємо голубці з відвареної капусти з мʼясною начинкою: у розкритий лист капусти загортаємо м’ясну суміш із грибами й закриваємо краї.
У нас має вийти 6 голубців. Викладаємо в глибоку жаростійку ємність і відправляємо в духову піч. Тримаємо 10 хвилин.
6
Сервіруємо страву! Викладаємо на тарілку два голубці, поливаємо вершковим соусом із грибами, оливковою олією, посипаємо попкорном з гречки.
Смачного, друзі!
У кого Марина радить купувати лисички:
«Я купую ці гриби на ринку, у супермаркеті (якщо знаходжу) або замовляю в проєкту Полісянка, вони продають свіжі й сушені гриби, варення й чаї, надсилають усе поштою».
фото: Серж Хуцану