Попереду ще одні вихідні, які доведеться провести на локдауні вдома. Для тих, хто хоче випити щось цікавіше, ніж келих вина, ми попросили барменів поділитися рецептами цікавих коктейлів на вині, які можна приготувати вдома.

Богдан Бурковецький

барменеджер готелю Bursa

Kitty Highball

  • Червоне сухе вино – 60 мл
  • Імбирний фреш – 10 мл
  • Медовий сироп (мед і воду розбавити у пропорції 1 до 1) – 10 мл
  • Фреш лайма – 15 мл
  • Содова – 50 мл

Спосіб приготування:

Якщо маєте шейкер – чудово. Змішайте з льодом усі компоненти, крім содової, та добре потрусіть. Вміст шейкера виливаємо у високу склянку з льодом. Додаємо содову. Далі прикрашаємо до свого смаку, але досить добре пасує сушений імбир.

Якщо вдома не маєте шейкера – спробуйте відразу все змішати у склянці. Пораджу обирати з червоного вина сорту Пінотаж, він добре зіграє у цьому напої.


Олександр Малишев

барменеджер Food Couture

Поділюся двома версіями одного з моїх найулюбленіших коктейлів на вині:

Holiday Manhattan

Перша версія більш суха й терпка:

  • витриманий Каберне Совіньйон (Аргентина) – 60 мл
  • коньяк Frapin 1270 – 30 мл
  • сироп із цукру – 25 мл

Друга версія більш фруктова й легка:

  • Вино Зінфандель (Прімітіво) – 60 мл
  • Бурбон (до свого смаку) – 30 мл
  • Сироп із цукру – 30 мл

Спосіб приготування:

Готувати методом помішування, подавати в келих Old Fashioned із великим шматком льоду. Прикрасити вишнею Amarena.


Людмила Скіценко

барменеджерка Samna, SHO та The Bar

Pineapple French 75

Твіст на класичний коктейль French 75 з ананасом та ігристим.

  • Лікер Chartreause – 20 мл
  • Домашній ананасовий сироп – 30 мл (сироп готуємо на основі свіжовичавленого соку стиглого ананаса й цукру, 1 л на 800 г цукру)
  • Лимонний фреш 10–20 мл

Спосіб приготування:

Змішати інгредієнти в шейкері з льодом, перелити в келих-флюте (келих для шампанського та ігристих вин), додати ігристе вино 80–100 мл.