РецептиЩо приготувати з гарбуза: три простих рецепти
Смузі, хумус і боул з головного овоча сезону
У магазинах та на ринках уже з’явилися сезонні овочі та фрукти. Один із головних героїв осінньої кухні – гарбуз. Розповідаємо, що незвичайного з нього можна приготувати вдома.
Запечений гарбуз, хумус із гарбуза та волоські горіхи
Інгредієнти:
• Хумус із гарбузового пюре – 110 г
• Гарбуз – 160 г
• Приправа – 1 г
• Сіль – 1г
• Оливкова олія – 5 г
• Горіх грецький – 5 г
Для заправки:
• Оливкова олія – 10 г
• Сік лайма – 10 г
• Соус рисовий (мирин) – 10 г
Для приготування хумусу:
• Нут – 400 г
• Гарбузове пюре – 320 г
• Оливкова олія – 1 ст. л.
• Кунжутна паста – 2 ст. л.
• Сік лимонний – 2 ст. л.
• Мускатний горіх – 0,5 щіпки
• Куркума – 1 щіпка
Спосіб приготування:
Гарбузове пюре, відварений нут і кунжутну пасту помістити в чашу блендера та подрібнити в однорідну масу. Додати сіль, прянощі, лимонний сік та оливкову олію. Перемішати.
Гарбуз попередньо запекти з оливковою олією та приправами, заправити соусом, змішавши всі інгредієнти. На тарілку викласти готовий хумус, зверху помістити запечений гарбуз і перед подачею прикрасити волоськими горіхами.
Гарбузове смузі
Інгредієнти:
• Гарбуз – 200 г
• Мигдальне молоко – 100 г
• Насіння льону – 1 ч. л.
• Квітковий мед – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
Гарбуз запекти в духовці 20-30 хвилин за температури 200 градусів. Готовий гарбуз збити в блендері з мигдальним молоком, медом і насінням льону. Прикрасити шматочками гарбуза та насінням.
Запечений гарбуз з кіноа
Інгредієнти:
• Гарбуз – 300 г
• Куркума – 5 г
• Карі – 5 г
• Коріандр – 3 г
• Асафетида – 1 г
• Оливкова олія – 20 г
• Гімалайська сіль – 5 г
• Чебрець свіжий – кілька гілочок
• Кіноа – 1 склянка
• Зелень/мікс салату
Спосіб приготування:
Нарізати гарбуз кубиками розміром сантиметр. Змішати зі спеціями та оливковою олією, додати свіжий чебрець і запікати в духовці 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Тим часом промити кіноа, залити водою та почати варити. Щойно вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та варіть 20 хвилин. У тарілки викладіть печений ароматний гарбуз, готове кіноа та листя салату, все полийте оливковою олією.
ТЕКСТ: Лєна Кончаловська
Фото: 2 – James Loew / flickr.