Яблука можна знайти на ринках цілий рік, але саме в кінці літа та восени їх особливо багато. Зібрали три рецепти яблучних пирогів, які легко приготувати вдома для чаювання.

 Яблучний пиріг


Інгредієнти:

• Яйця – 7 шт.

• Цукор – 350 г

• Борошно – 350 г

• Сода – 5 г

• Лимонний сік – 15 мл

• Ванільний екстракт – 2 г

• Яблука – 1,5-2 кг

• Тростинний цукор – 50 г

• Вершкове масло – 10 г


Готуємо:

Яйця збийте з цукром до пухкої маси. Додайте борошно та замісіть тісто. Соду погасіть лимонним соком. Вилийте в тісто. Змажте форму вершковим маслом, викладіть тісто у форму. Яблука почистьте, заберіть серцевину та наріжте шматочками. Викладіть яблука зверху на тісто, посипте пиріг тростинним цукром. Випікайте за температури 170 градусів 40-45 хвилин. Подавайте пиріг теплим з кулькою ванільного морозива. Прикрасьте цукровою пудрою.

 Шарлотка


Інгредієнти:

• Пшеничне борошно – 300 г

• Тростинний цукор – 100 г

• Молоко – 120 мл

• Яйце – 1 шт.

• Олія – 50 мл

• Яблука – 2-3 шт.

• Розпушувач – 1 ч.л.

• Сіль – 1 г

• Форми для кексів – 6 шт.


Готуємо:

Яблука треба почистити та нарізати невеликими шматками. Борошно просійте та змішайте з розпушувачем і цукром. Яйце ретельно збийте, додаючи олію та молоко. Опісля перемішайте сухі інгредієнти з рідкими та додайте яблука. Таким чином тісто вийде достатньо густим. Викладіть тісто у форми та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на 20-25. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою: якщо на зубочистці залишається тісто, значить, пиріг потрібно потримати в духовці ще, якщо ж зубочистка суха – пиріг готовий.

 Яблучний тарт


Інгредієнти:

• Листкове тісто – 70 г

• Яблуко голден – 1 шт.

• Вершкове масло – 30 г

• Цукор – 20 г

• Мелена кориця – 10 г

• Морозиво – 70 г


Готуємо:

Яблуко очистьте і наріжте тонкими шматочками. Листкове тісто розкатайте та виріжте у формі риби. Змажте тісто вершковим маслом, викладіть яблучні скибки за принципом луски. Змішайте цукор з корицею та присипте яблука. Запікайте при 180 градусах у розігрітій духовці до золотистої скоринки. Прикрасьте кулькою морозива.

ТЕКСТ: Лєна Кончаловська