РецептиЯблучний сезон: три рецепти пирогів
Перевірені варіанти для домашнього чаювання
Яблука можна знайти на ринках цілий рік, але саме в кінці літа та восени їх особливо багато. Зібрали три рецепти яблучних пирогів, які легко приготувати вдома для чаювання.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
• Яйця – 7 шт.
• Цукор – 350 г
• Борошно – 350 г
• Сода – 5 г
• Лимонний сік – 15 мл
• Ванільний екстракт – 2 г
• Яблука – 1,5-2 кг
• Тростинний цукор – 50 г
• Вершкове масло – 10 г
Готуємо:
Яйця збийте з цукром до пухкої маси. Додайте борошно та замісіть тісто. Соду погасіть лимонним соком. Вилийте в тісто. Змажте форму вершковим маслом, викладіть тісто у форму. Яблука почистьте, заберіть серцевину та наріжте шматочками. Викладіть яблука зверху на тісто, посипте пиріг тростинним цукром. Випікайте за температури 170 градусів 40-45 хвилин. Подавайте пиріг теплим з кулькою ванільного морозива. Прикрасьте цукровою пудрою.
Шарлотка
Інгредієнти:
• Пшеничне борошно – 300 г
• Тростинний цукор – 100 г
• Молоко – 120 мл
• Яйце – 1 шт.
• Олія – 50 мл
• Яблука – 2-3 шт.
• Розпушувач – 1 ч.л.
• Сіль – 1 г
• Форми для кексів – 6 шт.
Готуємо:
Яблука треба почистити та нарізати невеликими шматками. Борошно просійте та змішайте з розпушувачем і цукром. Яйце ретельно збийте, додаючи олію та молоко. Опісля перемішайте сухі інгредієнти з рідкими та додайте яблука. Таким чином тісто вийде достатньо густим. Викладіть тісто у форми та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на 20-25. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою: якщо на зубочистці залишається тісто, значить, пиріг потрібно потримати в духовці ще, якщо ж зубочистка суха – пиріг готовий.
Яблучний тарт
Інгредієнти:
• Листкове тісто – 70 г
• Яблуко голден – 1 шт.
• Вершкове масло – 30 г
• Цукор – 20 г
• Мелена кориця – 10 г
• Морозиво – 70 г
Готуємо:
Яблуко очистьте і наріжте тонкими шматочками. Листкове тісто розкатайте та виріжте у формі риби. Змажте тісто вершковим маслом, викладіть яблучні скибки за принципом луски. Змішайте цукор з корицею та присипте яблука. Запікайте при 180 градусах у розігрітій духовці до золотистої скоринки. Прикрасьте кулькою морозива.
ТЕКСТ: Лєна Кончаловська