Рецепти5 весняних смузі
Небанальні рецепти: з кокосом, спіруліною, льоном і шпинатом
У квітні на прилавках ринків усе більше різноманітних фруктів, а ціни на ягоди стають нижчими. The Village ділиться рецептами смачних легких смузі, якими приємно почати день і перекусити після обіду.
«Ендорфін-шейк»
Інгредієнти:
• Банан – 70 г
• Блакитна спіруліна – 0,05 г
• Лід – 3 кубики
• Ананас – 45 г
• Кокосове молоко – 20 мл
• Мигдальне молоко – 40 мл
• Ананасовий фреш – 75 мл
Спосіб приготування:
Поміщаємо в посудину очищений ананас і банан, висипаємо блакитну спіруліну, виливаємо ананасовий фреш, кокосове та мигдальне молоко, кубики льоду. Збиваємо блендером до однорідної маси.
Green Day
Інгредієнти:
• Ананас – 200 г
• Банан – 1 шт.
• Селера – 2 стеблини
• Свіжий шпинат – 1 чашка
• Кріп – 3 гілочки
• Петрушка – 3 гілочки
• Мигдальне молоко – 2 чашки
Спосіб приготування:
Змішати всі інгредієнти в блендері та налити в склянку.
Тропічне смузі
Інгредієнти:
• Кокосова вода – 200 мл
• Ананас – ¼, нарізаний шматочками
• Спіле манго – 1 шт.
• Шпинат – невеликий пучок
• Стигле авокадо – 1 шт.
• Насіння льону або чіа – 1 ст. л.
• Банан, заморожений шматочками – 1 шт.
Спосіб приготування:
Смузі, якщо є бажання, можна зробити без шпинату, тоді вийде більш сонячний мангово-ананасовий варіант. Всі інгредієнти змішати та збити блендером до однорідної консистенції. За потреби кількість кокосової води можна збільшити. Пити тропічне смузі краще відразу.
«Затамувавши подих»
Інгредієнти:
• Банан – 80 г
• Полуниця – 30 г
• Манго – 100 г
• Лід – 4 кубики
Спосіб приготування:
Поміщаємо в блендер очищені банан та манго, полуницю, кубики льоду. Збиваємо до однорідної маси. Інший варіант приготування, якщо хочете отримати в склянці красивий малюнок: полуниці краще збивати окремо з льодом, у склянку вилити спочатку їх, а потім додати збитий банан з манго.
«Коко пінк»
Інгредієнти:
• Пюре малини (свіжої або свіжомороженої) – 1 чашка
• Кокосове молоко – 1 чашка
• Льон коричневий – 2 ст. л.
• Сироп топінамбура – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Змішати пюре малини, кокосове молоко, льон і сироп топінамбура, збити у блендері до однорідної маси.
ТЕКСТ: Лєна Кончаловська