The Village Україна запитує в провідних київських шеф-кухарів, як приготувати олів’є.

Євген Клопотенко, шеф-кухар, телеведучий


Олів’є із запеченими овочами


Інгредієнти:

дві порції

• морква (2 шт.)

• картопля (2 шт.)

• телятина (200 г)

• зелений горошок (100 г)

• солоний огірок (2 шт.)

• цибуля (0,5 шт.)

• масло

• сіль

• перець

Для майонезу:

• яєчний жовток (2 шт.)

• французька гірчиця із зернами – (1 ст. л.)

• сік лимона (20 мл)

• олія (100 мл)

• сіль


Готуємо:

 Миємо овочі, запікаємо їх у духовці за температури 180 градусів до готовності. Разом з овочами запікаємо м’ясо у фользі з невеликою кількістю солі.

 Коли м’ясо та овочі готові, виймаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і ріжемо великими шматками. Огірки нарізаємо крупно, а цибулю – дрібно. У сковорідці припускаємо горошок із маслом протягом 5 хвилин.

 Готуємо майонез. Збиваємо у тарілці вінчиком жовтки із сіллю, гірчицею, лимонним соком до однорідної маси. Тоді невеликими порціями починаємо лити олію і продовжуємо збивати, поки не зіб’ємо все масло і майонез не отримає однорідної консистенції.

 У салатнику змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і додаємо сіль та перець за смаком.

Микола Люлько, бренд-шеф мережі гастрокрамниць «Чорноморка» та «Оселедцевої»


Олів’є з рибою


Інгредієнти:

на 1 кг

• картопля (150 г)

• морква (150 г)

• огірок маринований (120 г)

• горошок зелений розморожений (85 г)

• горбуша холодного копчення (можна замінити на малосольний лосось) (300 г)

• яйця курячі (3 шт.)

• майонез домашній (170 г)

• сіль


Готуємо:

 Дістаньте горох із морозильника та покладіть у холодну воду, щоб розморозити його.

 Ретельно помиті, але не чищені картоплю і моркву відваріть у злегка підсоленій воді до готовності (приблизно впродовж 30 хвилин). Дістаньте з води і почистіть овочі.

 Варіть яйця протягом 7-10 хвилин (до ступеня готовності «круто»).

 Всі інгредієнти поріжте дрібними кубиками.

 Змішайте та додайте майонез. За потреби можна трохи підсолити. Якщо ви робите олів’є з малосольним лососем, то сіль буде зайвою.

Вадим Ярема, шеф-кухар ресторану Chicken Kyiv


Олів’є за старовинним рецептом


Інгредієнти:

• картопля (70 г)

• свіжий огірок (1 шт.)

• морква (1 шт.

• корнішони (3-5 шт.)

• домашній майонез (300 г)

• яйця курячі (2 шт.)

• яйця перепелині (2-3 шт.)

• горошок свіжоморожений (2-3 ст. л.)

• філе куряче (1 шт.)

• червоний кав’яр (20-30 г)


Готуємо:

 Спочатку відварюємо філе. Щоб воно вийшло максимально соковитим, я його просушую паперовим рушником і кладу в окріп зі спеціями. Даю бурхливо покипіти 5-7 хвилин, вимикаю і лишаю на 20-30 хвилин «дійти».

 Овочі відварюємо у шкірці, не забуваючи, що в кожного продукту свій час приготування.

 Яйця відварюємо вкруту.

 Майонез готуємо за класичним рецептом. Та я додаю ще крапельку соєвого та яблучного оцту.

 Філе та овочі охолоджуємо, нарізаємо дрібними кубиками.

 Кладемо всі інгредієнти (окрім перепелиних яєць та кав’яру) в тарілку, перемішуємо, додаючи невеликими порціями майонез.

 Прикрашаємо салат перепелиними яйцями та кав’яром. Скільки потрібно ікри? Що більше, то краще.

Олексій Зольніков, шеф-кухар ресторану Grano


Дитяче олів’є


Інгредієнти:

• свіжий огірок (300 г)

• морква (200 г)

• картопля (300 г)

• свіжий зелений горошок (250 г)

• філе індички (500 г)

• яйця курячі (3 шт.)

• домашній майонез (150 г)


Готуємо:

 Овочі, яйця та грудинку індички варимо приблизно 30 хвилин в окремих каструлях.

 Остуджуємо всі інгредієнти, очищуємо та нарізаємо дрібними кубиками.

 Змішуємо їх, заправляємо домашнім майонезом, за смаком додаємо сіль і перець.

 Готовий салат прикрашаємо яблуком.

бістро WhaiThai


Олів’є із карі-майонезом


Інгредієнти:

Для салату:

• морква (90 г)

• консервований ананас (110 г)

• яйця (5 шт.)

• свинина (100 г)

• дайкон (80 г)

• зелений горошок (100 г)

• каперси (30 г)

• кінза

Для соусу:

• майонез (130 г)

• карі-паста (20 г)


Готуємо:

 Відварюємо яйця та моркву, нарізаємо їх кубиками.

 Готуємо свинину за технологією сувид – у вакуумі за низької температури.

 Нарізаємо ананас і дайкон, змішуємо інгредієнти.

 Поєднуємо майонез і карі-пасту для соусу.

 Заправляємо салат, прикрашаємо його кінзою.


Обкладинка: «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова»