Що приготувати з гарбуза? Просимо поділитися фірмовими рецептами шеф-кухарів провідних київських закладів.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.

Євген Клопотенко, шеф-кухар, телеведучий


Гарбузовий крем-суп


Інгредієнти на дві порції

• гарбуз (500 г)

• корінь імбиру (35-40 г)

• молоко (150-200 мл)

• вершки (100 мл)

• 1/2 цибулини

• сало (50 г)

• бекон (30 г)

• олія

• сіль

• перець

• гарбузове насіння


Готуємо:

 Розігріваємо духовку до 180°С. Миємо гарбуз, очищуємо його від шкірки, ріжемо на невеликі шматочки. Насіння при цьому можна не видаляти. Викладаємо шматочки на деко, застелене пергаментом. Змочуємо гарбуз олією і запікаємо до готовності. Готуємо близько 25 хвилин.

 Викладаємо шматочки запеченого гарбуза у невелику каструлю і натираємо на дрібній терці до неї корінь імбиру. Цибулю також натираємо на дрібній терці, додаємо до гарбуза половину чайної ложки цибулевого соку. Солимо і перчимо.

 Додаємо молоко та вершки, перебиваємо суп до однорідної консистенції. Якщо виходить занадто густий, доливаємо ще молока.

 Ставимо суп на середній вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 2-3 хвилин.

 Сало нарізаємо невеликими шматочками, а бекон – тонкими пластинками. Обсмажуємо на сковорідці до появи золотистої скоринки.

 Розливаємо суп по тарілках, подаємо з обсмаженим салом, беконом і гарбузовим насінням.

Сергій Палюх, шеф-кухар мистецько-гастрономічного простору «Остання Барикада»


Салат із печеним гарбузом


Інгредієнти на дві порції

• гарбуз (100 г)

• шпинат (20 г)

• рукола (20 г)

• лимонний сік (15 г)

• сир гумбольдт фог (30 г)

• гарбузове насіння (7 г)

• цукрова пудра (2 г)

• олія (10 г)

• гірчиця (2 г)

• журавлина (15 г)


 Чистимо гарбуз, нарізаємо кубиками близько 2 сантиметрів. Злегка збризкуємо лимонним соком.

 Розігріваємо духовку до 200°С і запікаємо гарбуз протягом 20 хвилин.

 Збиваємо трохи олії з цукровою пудрою та лимонним соком, поволі додаємо решту олії та зернову гірчицю.

 Викладаємо руколу, шпинат, гарбуз і сир. Заправляємо соусом, посипаємо насінням гарбуза та журавлиною.

Фото: обкладинка - Sara Dubler / Unsplash; 1 – Євген Клопотенко, 2 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова»