РецептиКрем-суп і салат: шефи радять, що приготувати з гарбуза
Рецепти страв із сезонного продукту
Що приготувати з гарбуза? Просимо поділитися фірмовими рецептами шеф-кухарів провідних київських закладів.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.
Євген Клопотенко, шеф-кухар, телеведучий
Гарбузовий крем-суп
Інгредієнти на дві порції
• гарбуз (500 г)
• корінь імбиру (35-40 г)
• молоко (150-200 мл)
• вершки (100 мл)
• 1/2 цибулини
• сало (50 г)
• бекон (30 г)
• олія
• сіль
• перець
• гарбузове насіння
Готуємо:
Розігріваємо духовку до 180°С. Миємо гарбуз, очищуємо його від шкірки, ріжемо на невеликі шматочки. Насіння при цьому можна не видаляти. Викладаємо шматочки на деко, застелене пергаментом. Змочуємо гарбуз олією і запікаємо до готовності. Готуємо близько 25 хвилин.
Викладаємо шматочки запеченого гарбуза у невелику каструлю і натираємо на дрібній терці до неї корінь імбиру. Цибулю також натираємо на дрібній терці, додаємо до гарбуза половину чайної ложки цибулевого соку. Солимо і перчимо.
Додаємо молоко та вершки, перебиваємо суп до однорідної консистенції. Якщо виходить занадто густий, доливаємо ще молока.
Ставимо суп на середній вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 2-3 хвилин.
Сало нарізаємо невеликими шматочками, а бекон – тонкими пластинками. Обсмажуємо на сковорідці до появи золотистої скоринки.
Розливаємо суп по тарілках, подаємо з обсмаженим салом, беконом і гарбузовим насінням.
Сергій Палюх, шеф-кухар мистецько-гастрономічного простору «Остання Барикада»
Салат із печеним гарбузом
Інгредієнти на дві порції
• гарбуз (100 г)
• шпинат (20 г)
• рукола (20 г)
• лимонний сік (15 г)
• сир гумбольдт фог (30 г)
• гарбузове насіння (7 г)
• цукрова пудра (2 г)
• олія (10 г)
• гірчиця (2 г)
• журавлина (15 г)
Чистимо гарбуз, нарізаємо кубиками близько 2 сантиметрів. Злегка збризкуємо лимонним соком.
Розігріваємо духовку до 200°С і запікаємо гарбуз протягом 20 хвилин.
Збиваємо трохи олії з цукровою пудрою та лимонним соком, поволі додаємо решту олії та зернову гірчицю.
Викладаємо руколу, шпинат, гарбуз і сир. Заправляємо соусом, посипаємо насінням гарбуза та журавлиною.
Фото: обкладинка - Sara Dubler / Unsplash; 1 – Євген Клопотенко, 2 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова»