The Village Україна запитує у провідних київських кухарів, як приготувати легкий літній салат.

 Салат із грибами шиїтаке, йогуртом і бринзою

Марина Корсун, шеф-кухарка Zigzag


Інгредієнти:

• мікс зелені (рукола, мангольд, червоний салат латук, салат фрізе);

• гриби шиїтаке (40 г);

• помідори чері (30 г);

• гарбузове насіння (10 г);

• бринза (40 г);

• домашній густий йогурт (50 г);

• суміш перців;


Готуємо:

 Попередньо обсмажуємо гриби у соєвому соусі, остуджуємо їх.

 Готуємо заправку – з яблучного оцту, соєвого соусу, олії, імбирного фрешу, часнику та цукру.

 Змішуємо мікс зелені з помідорами та імбирно-яблучною заправкою. Томати за потреби можна замінити болгарським перцем.

 Посипати суміш шматками бринзи.

 На готовий салат викласти кулю з густого домашнього йогурту, посипаного сумішшю духмяного перцю.

За смаком до салату можна додати кінзу.

 Апельсиновий салат з креветками-гриль, червоною цибулею та сиром качокавало

Костантіно Пассалаква, шеф-кухар Pantagruel


Інгредієнти:

• апельсин (75 г);

• креветки королівські (60 г);

• сир качокавало (10 г);

• оливки (15 г);

• томати в’ялені (10 г);

• мікс салатів (15 г);

• цибуля червона (15 г);

• соус цитрон (10 г);


Готуємо:

 Усі інгредієнти нарізаємо та викладаємо один за одним на тарілку: м’якоть апельсина без плівки, оливки, мікс салатів і в’ялені томати, а також нарізаний тонкими слайсами сицилійський сир качокавало.

 Великі креветки обсмажуємо на грилі й теж викладаємо на тарілку.

 Додаємо червону цибулю.

 Готуємо соус цитрон: змішуємо оливкову олію з лимонним фрешем.

 Заправляємо салат соусом.

 Зелений салат із тофу та апельсиновим соусом

Микола Макаров, шеф-кухар Green 13


Інгредієнти:

• салат айсберг (160 г);

• шпинат (80 г);

• рукола (50 г);

• помідори чері (200 г);

• морква (40 г);

• тофу (160 г);

• редиска (3 шт);

• сумах (4 г);

• бальзамічний соус/бальзамічний оцет (20 г);


Готуємо:

 Очищуємо апельсин від шкірки.

 Змішуємо апельсин у блендері з рештою інгредієнтів для соусу – оливковою олією, базиліком, м’ятою і сіллю за смаком.

 Айсберг і шпинат рвемо на шматочки 3х3 см.

 Редиску нарізаємо тонкими кружальцями.

 Моркву натираємо або нарізаємо тонкою довгою соломкою.

 Помідори чері ріжемо на дві або чотири частини; можна їх залишити і цілими.

 Тофу нарізаємо невеликими шматочками.

 Змішуємо всі інгредієнти до салату у великій мисці.

 Заправляємо соусом і все злегка перемішуємо.

 Викладаємо на тарілку, зверху поливаємо бальзамічним соусом або бальзамічним оцтом і посипаємо сумахом.