Рецепти3 небанальні рецепти літніх салатів
Легкі сезонні салати від шеф-кухарів
The Village Україна запитує у провідних київських кухарів, як приготувати легкий літній салат.
Салат із грибами шиїтаке, йогуртом і бринзою
Марина Корсун, шеф-кухарка Zigzag
Інгредієнти:
• мікс зелені (рукола, мангольд, червоний салат латук, салат фрізе);
• гриби шиїтаке (40 г);
• помідори чері (30 г);
• гарбузове насіння (10 г);
• бринза (40 г);
• домашній густий йогурт (50 г);
• суміш перців;
Готуємо:
Попередньо обсмажуємо гриби у соєвому соусі, остуджуємо їх.
Готуємо заправку – з яблучного оцту, соєвого соусу, олії, імбирного фрешу, часнику та цукру.
Змішуємо мікс зелені з помідорами та імбирно-яблучною заправкою. Томати за потреби можна замінити болгарським перцем.
Посипати суміш шматками бринзи.
На готовий салат викласти кулю з густого домашнього йогурту, посипаного сумішшю духмяного перцю.
За смаком до салату можна додати кінзу.
Апельсиновий салат з креветками-гриль, червоною цибулею та сиром качокавало
Костантіно Пассалаква, шеф-кухар Pantagruel
Інгредієнти:
• апельсин (75 г);
• креветки королівські (60 г);
• сир качокавало (10 г);
• оливки (15 г);
• томати в’ялені (10 г);
• мікс салатів (15 г);
• цибуля червона (15 г);
• соус цитрон (10 г);
Готуємо:
Усі інгредієнти нарізаємо та викладаємо один за одним на тарілку: м’якоть апельсина без плівки, оливки, мікс салатів і в’ялені томати, а також нарізаний тонкими слайсами сицилійський сир качокавало.
Великі креветки обсмажуємо на грилі й теж викладаємо на тарілку.
Додаємо червону цибулю.
Готуємо соус цитрон: змішуємо оливкову олію з лимонним фрешем.
Заправляємо салат соусом.
Зелений салат із тофу та апельсиновим соусом
Микола Макаров, шеф-кухар Green 13
Інгредієнти:
• салат айсберг (160 г);
• шпинат (80 г);
• рукола (50 г);
• помідори чері (200 г);
• морква (40 г);
• тофу (160 г);
• редиска (3 шт);
• сумах (4 г);
• бальзамічний соус/бальзамічний оцет (20 г);
Готуємо:
Очищуємо апельсин від шкірки.
Змішуємо апельсин у блендері з рештою інгредієнтів для соусу – оливковою олією, базиліком, м’ятою і сіллю за смаком.
Айсберг і шпинат рвемо на шматочки 3х3 см.
Редиску нарізаємо тонкими кружальцями.
Моркву натираємо або нарізаємо тонкою довгою соломкою.
Помідори чері ріжемо на дві або чотири частини; можна їх залишити і цілими.
Тофу нарізаємо невеликими шматочками.
Змішуємо всі інгредієнти до салату у великій мисці.
Заправляємо соусом і все злегка перемішуємо.
Викладаємо на тарілку, зверху поливаємо бальзамічним соусом або бальзамічним оцтом і посипаємо сумахом.