The Village Україна зібрали  рецепти гарячих напоїв, що нескладно приготувати вдома і які стануть хорошою альтернативою пакетику чаю.

 Чай з полуниці та розмарину

від шеф-кухаря Дмитра Зотова


Інгредієнти:

• Заморожені полуниці – 200 г

• Розмарин – 3 г

• Цедра лимона – 5 г

• Цукор – 100 г

• Вода – 250 мл

• Сік апельсина – 15 мл


Спосіб приготування:

Заморожені полуниці, розмарин, цедру лимона, цукор прокрутити в блендері. Перемішати двічі, процідити. Налити отриманий полуничний соус, додати гарячої води, сік апельсина та прикрасити гілочкою розмарину.

 Зігріваючий малиново-імбирний чай

від бар-менеджера Олега Кашина


Інгредієнти:

• Імбирний фреш – 50 мл

• Заморожена малина – 200 г

• Мед – 50 мл

• Свіжа м’ята – кілька листочків

• Окріп – 200 мл


Спосіб приготування:

Натерти імбир, розім’яти його ложкою. Потім використовувати отриманий сік. Із замороженої малини зробити пюре. Додати мед до малинового пюре. На склянку окропу додати чайну ложку імбирного фрешу, дві столові ложки пюре з малини та меду. Зверху напій прикрасити свіжою м’ятою. Замість окропу можна використати заварений чорний чай.

 Апельсиновий блоссом

від шеф-бармена Максима Кравченка


Інгредієнти:

• Джин – 50 мл

• Апельсиновий фреш – 150 мл

• Сік лимона – 15 мл

• Тростинний цукор – 2 шматочки


Спосіб приготування:

Змішати всі інгредієнти в каструльці та підігріти, не доводячи до кипіння.

 Чай з фейхоа

від бар-менеджера Олега Кашина


Інгредієнти:

• Стигле фейхоа – 3 шт.

• Вода кімнатної температури – 50 мл

• Окріп – 50 мл

• Яблучний сік – 50 мл

• Лимонний сік – 10 мл

• Цукор – 40 г

• Кілька листочків м’яти


Спосіб приготування:

Змішати у блендері до утворення однорідного пюре очищені плоди фейхоа, воду кімнатної температури та цукор. У сотейник вилити отримане пюре, яблучний і лимонний фреші та окріп. Розігріти на плиті, не доводячи до кипіння. Отриманий напій вилити у склянку, прикрасити м’ятою та паличкою кориці.

 Домашній раф із халвою

від шефа-бариста Мурада Чихинова


Інгредієнти:

• Два еспресо

• Вершки 10% – 280 мл

• Халва – 50 мг

• Дрібка меленого кардамону


Спосіб приготування:

Для приготування рафу з халвою без кавомашини зваріть у турці 50-60 мл кави. Потім розтовчіть халву і покладіть її в сотейник, туди ж залийте каву, вершки та додайте кардамон. Підігрійте до 60-65 градусів. Отриманий напій перелийте у френч-прес і збивайте до появи густої піни.

 Чай «Шарлотка»


Інгредієнти:

• Червоні яблука – 150 г

• Ванільний цукор – 10 г

• Білий цукор – 40 г

• Вода питна – 125 мл

• Лимонний сік – 5 мл

• Грейпфрутовий сік – 50 мл

• Окріп – 250 мл


Спосіб приготування:

Миємо яблука, нарізаємо, кладемо їх у блендер. Туди ж висипаємо цукор і наливаємо 125 мл води кімнатної температури. Збиваємо усе і проціджуємо через сито. Змішуємо отриманий соус із грейпфрутовим соком та окропом.

 Кава «Зефірний Джо»

від бариста Павла Єрофеєва


Інгредієнти:

• Молоко – 80 мл

• Еспресо – 1 чашка

• Сироп «Ваніль» – 20 мл

• Зефір – 50 г


Спосіб приготування:

Приготувати чашку еспресо. На дно бокалу налити сироп, потім влити заварений еспресо в бокали. Додати зефір, можна прикрасити шапкою зі збитих вершків.


Текст: Олена Кончаловська

Переклад: Оксана Бойко

Фото: обкладинка, 4 – Burger & Pizzetta, 1 – Pâté&Co, 2 – 800 °С Contemporary Steak, 3 –Seven, 5 – vaaseenaaadobe.stock.com, 6 – «Даблбі», 7 – chattenoiradobe.stock.com