Рецепти10 коктейлів для новорічної вечірки
Що пити на Новий рік, якщо набридло звичайне шампанське
The Village Україна збирає рецепти коктейлів, які можна легко приготувати вдома на новорічні свята.
Red Rooster
1 порція
Інгредієнти
• 100 мл сухого ігристого вина
• 20 мл персикового лікеру
• 30 мл соку мандарина (2 мандарини)
• 10 мл соку лимона
• 200 г льоду
Для прикраси:
• гілочка розмарину
Готуємо:
Насипаємо лід у графин. Наливаємо мандариновий та лимонний соки, персиковий лікер, а наприкінці додаємо ігристого вина. Змішуємо круговими рухами і зціджуємо через сито у келих.
Прикрашаємо гілочкою розмарину.
Макао
1 порція
Інгредієнти
• 20 мл соку лайма
• 15 мл меду
• 30 мл джину
• 35 мл зеленого чаю з жасмином
• 50 мл ігристого сухого вина
• шавлія
• бодян
Готуємо:
Заварюємо зелений чай у чайнику, додаємо до нього один бодян. Даємо настоятися 30 хвилин.
Додаємо в шейкер шавлію, сік лайму, джин, чай та мед.
Ретельно змішуємо та зціджуємо все в охолоджений келих.
Доливаємо ігристого вина.
Negroni Sbagliato
1 порція
Інгредієнти
• 50 солодкого червоного вермуту
• 50 мл бітеру Кампарі
• 80 мл ігристого вина
•200 г льоду
Для прикраси:
• cкибка апельсина
Готуємо:
В охолоджений келих для вина насипаємо льоду доверху.
Почергово наливаємо вермут, Кампарі та ігристе вино.
Легко змішуємо за допомогою ложки.
Прикрашаємо скибкою апельсина.
French 75
1 порція
Інгредієнти
• 30 мл джину
• 15 мл свіжевичавленого лимонного соку
• 15 мл цукрового сиропу
• 90 мл сухого ігристого вина
• 200 г льоду
Для прикраси:
• цедра лимона
Готуємо:
Цукровий сироп. Змішуємо в пропорції 10:8 цукор з водою. Доводимо до кипіння на повільному вогні. Даємо сиропу настоятися протягом півгодини.
Наливаємо джин та сік у шейкер або графин. Додаємо лід та цукровий сироп. Змішуємо.
Зціджуємо в охолоджений бокал для шампанського.
Доливаємо ігристого вина.
Зрізаємо з лимона цедру, вичавлюємо з неї трохи соку на коктейль для аромату. Викладаємо цедру на келих.
Cherry Fashioned
1 порція
Інгредієнти
• 50 мл бурбона
• 15 мл вишневого сиропу
• кілька кубиків льоду
Для прикраси:
• цедра апельсина та мандарина
• кориця
• бодян
• гвоздика
Готуємо:
Кинути кубики льоду до келиху. Вливаємо бурбон та вишневий сироп. Змішуємо ложкою.
Прикрашаємо спеціями.
Зрізаємо цедру з апельсина та мандарина, легко вичавлюємо сік у коктейль, щоб додати аромату. Викладаємо цедру на келих.
New Single
1 порція
Інгредієнти
• 50 мл віскі
• 100 мл сидру (грушевого або яблучного)
• декілька кубиків льоду
Для прикраси:
• скибочка імбиру
• скибочка лимона
Готуємо:
Наповнюємо келих льодом.
Наливаємо віскі та сидр. Змішуємо ложкою.
Прикрашаємо імбирем та лимоном.
Порада: якщо коктейль виявився надто міцним для вас, сидр можна замінити лимонадом (наприклад «Дюшес»).
Christmas Eggnog
12 порцій
Інгредієнти
• 300 мл темного рому
• 1 л молока
• 12 яєчних жовтків
• 300 г цукру
• 200 мл вершків 35%
Для прикраси:
• мускатний горіх
• кориця
• бодян
• вишня в цукрі
Готуємо:
Нагріваємо молоко та вершки на середньому вогні протягом 7 хвилин.
Збиваємо жовтки з цукром за допомогою вінчика або блендера до стану піни.
Отриману масу гріємо на водяній бані протягом 20-25 хвилин, постійно помішуючи.
Додаємо суміш до молока, вливаємо ром.
Розливаємо по келихах та прикрашаємо корицею, бодяном, вишнею та присипаємо тертим мускатним горіхом.
Порада: для того, щоб додати коктейлю незвичного смаку, можна використати кокосове або мигдальне молоко. Коктейль варто вживати відразу, знявши з плити, або ж дати повністю охолонути і додати лід.
New York Sour
1 порція
Інгредієнти
• 50 мл бурбона
• 20 мл червоного сухого вина або портвейну
• 15 мл цукрового сиропу
• 20 мл свіжевичавленого лимонного соку
• лід
Для прикраси:
• цедра апельсина
Готуємо:
Наливаємо в шейкер або графин бурбон, сік та сироп. Збиваємо у шейкері або за допомогою вінчика.
Наповнюємо келих льодом та зціджуємо коктейль за допомогою сита.
Обережно наливаємо вино ложкою.
Зрізаємо цедру з апельсина та легко вичавлюємо з неї сік у коктейль, щоб додати аромату. Викладаємо цедру на келих.
Kir Royal
1 порція
Інгредієнти
• 30 мл чорносмородинового лікеру
• 120 мл просекко
• лід
Для прикраси:
• цедра лимона
Готуємо:
В охолоджений келих насипаємо лід, зверху наливаємо лікер та просекко. Змішуємо за допомогою ложки.
Зрізаємо цедру з лимона, легко вичавлюємо з неї сік у коктейль для аромату. Викладаємо цедру на келих.
Aperol Spritz
1 порція
Інгредієнти
• 50 мл Aperol Spritz
• 100 мл просекко
• 50 мл содової
• льод
Для прикраси:
• цедра апельсина
Готуємо:
В охолоджений келих насипаємо лід, зверху наливаємо апероль, просекко та содову, усе змішуємо.
Зрізаємо цедру з апельсина, легко вичавлюємо з неї сік у коктейль. Викладаємо цедру на келих.
Фото: Обкладинка: Helena Yankovska / Unsplash; 1 – «Синематограф», 2 – Grut, 3 – Adam Jaime / Unsplash; 4 – bhofack2 / depositphotos; 5, 6, 7 – Олена Вінокурова; 8 – mayatnik63 / depositphotos; 9 – mary_smn / depositphotos; 10 – Samuel Zeller / Unsplash