The Village Україна разом із фестивалем Kyiv Vegan Boom, який відбудеться в Києві 30 вересня – 1 жовтня, зібрали авторські рецепти веганських закладів України, які можна легко приготувати вдома.

Текст: Юля Козачок

Салат «Веган-бум» (2 порції)

Нам потрібно:

2 огірка

½ середнього цукіні

2 помідори

3 великих листка салату

3 ст. ложки кус-кусу

3 ст. ложки насіння конопель

2 шматочки сиру тофу

оливкова олія

соєвий соус

Хто радить і де можна скуштувати?

One Planet

вул. Кожум'яцька, 16а

Київ

Готуємо:

Огірки, цукіні та помідори нарізаємо тоненькою соломкою, листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Овочі перекладаємо у миску, додаємо за смаком оливкової олії та соєвого соусу, перемішуємо. За бажанням, підсмажуємо на пательні кілька шматочків тофу – зі скоринкою смачніше. Можна подавати і несмаженим, трохи присипавши його сіллю. Викладаємо салат на дві тарілки, посипаємо відвареним кус-кусом та насінням конопель, викладаємо шматочки тофу. Чудовий легкий салат готовий, насолоджуйтеся!


Рибні палички

(жодна рибинка не постраждала!)

Нам потрібно:

1 кг сиру тофу

3 листи водоростей норі

100 мл соєвого соусу

100 мл води

соняшникова олія

перець чорний молотий

Готуємо:

Нарізаємо тофу паличками приблизно по 100 гр. Викладаємо їх у миску, заливаємо соєвим соусом та водою (співвідношення 1:1). Додаємо перець. В цьому розсолі даємо настоятися 30 хвилин. Розрізаємо листок норі на 4 частини, в кожну з них загортаємо паличку тофу. Розігріваємо пательню, додаємо олію і обсмажуємо з кожного боку по 15 секунд на середньому вогні. Дістаємо, даємо трохи охолонути і смакуємо у компанії друзів.

Хто радить і де можна скуштувати?

Smartsteaks

вул. Квітки Основ'яненко, 5

Харків


Ход-дог «Спаніель»

Нам потрібно:

1 булочка для хот-догів

1 сейтанова сосиска

пророщене насіння соняшника

½ маринованої цибулі Марс

½ моркви

½ огірка

насіння соняшника

соус песто

Для соусу песто:

40г базиліку

30г кедрових горіхів

1 зубчик часнику

оливкова олія

сіль

Хто радить і де можна скуштувати?

Dogs Like Ducks

вул. Староєврейська, 28

Львів

Готуємо:

Розрізану та підігріту булочку змащуємо соусом песто. По черзі кладемо нашатковану моркву, пророщене насіння соняшника та  цибулю. Зверху на цибулю кладемо гарячу сейтанову сосиску.  Між сосискою та булочкою кладемо кілька скибочок огірка, зверху все щедро приправляємо соусом песто. Потім викладаємо паростки соняшника на посипаємо насінням соняшника.

Готуємо песто:

Горіх і часник перебиваємо в блендері, додаємо базилік, перебиваємо до однорідної маси. Додаємо олію і знову в блендер. Сіль за смаком.


Окрошка до бабиного літа

Нам потрібно:

1 кг картоплі

1 огірок

0,5 кг редиски

60г кеш'ю

100г кропу

30г сухих рослинних вершків

80г лимонного соку

1 ст. ложка міріну (солодке рисове вино)

1 ст. ложка рисового оцту

1 ст. ложка гірчиці дижонської

2 ст. ложки винного сиропу

сіль

Готуємо:

Замочуємо звечора кеш'ю у холодній воді. Вранці зливаємо воду, додаємо мірін, оцет, лимонний сік, вершки, сіль та гірчицю. Заливаємо теплою кип'яченою водою та збиваємо у блендері до кремоподібної маси без грудочок. Натираємо на великій терці або ріжемо кубиками редиску, огірки та варену картоплю. Кріп очищаємо від гілочок і дрібно нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти і ставимо у холодильник на 2 години.

Хто радить і де можна скуштувати?

КОЛО

вул. Іллінська, 20

Київ


Панна котта для ласунів

Нам потрібно:

100г свіжої малини

40г мигдального молока

10г насіння чіа

5г агар-агару

85г меду

Хто радить і де можна скуштувати?

4EVER city cafe

вул. Базарна, 18

Одеса

Готуємо:

Агар-агар ставимо на водяну баню, він має стати за консистенцією, як клей. Змішуємо його з малиною та збиваємо в блендері. Заливаємо у склянку/баночку і ставимо у холодильник до застигання маси. В цей час замочуємо чіа з мигдальним молоком. Коли обидві суміші будуть готові, замочені чіа викладаємо на суміш малини з агар-агаром.