На районі7 закладів на Мечникова
Де їсти біля станції метро «Кловська»
Де їсти в кожному з районів Києва? The Village Україна продовжує серію гідів районами з вулиці Мечникова біля станції метро «Кловська», яку можна назвати новим центром ресторанної сфери міста. Раніше ми розповідали про Русанівку, вулицю Велику Житомирську та Позняки.
Barvy
Формат: ресторан української кухні
Де: вулиця Мечникова, 3
Коли: 12:00-23:00 (понеділок), 10:00-23:00 (вівторок, середа, четвер, неділя), 10:00-00:00 (п’ятниця)
Barvy – простір із сучасною українською кухнею, який у 2017 році назвали найкращим українським рестораном за версією премії «Сіль». «Це сучасна українська кухня, у якій є місце традиційним стравам за переосмисленими рецептами, спеціалітетам із різних куточків України та авторським стравам з дичини», – описують формат у закладі. Серед іншого в меню Barvy «Червоний борщ із м’ясом вепра та пиріжками» (125 грн), «Смажені вареники з м’ясом ягняти та пікантним соусом» (165 грн) і «Карпатська форель на грилі» (320 грн). А ще це одне з місць у Києві, куди варто зайти на сезонну окрошку.
Blur Coffee
Blur Coffee – це кафе з кавою, смузі-боулами та авокадо-тостами, яке відкрили навесні 2018 року біля виходу зі станції метро «Кловська». Серед особливостей закладу – демократичні ціни на каву власного обсмажування та натхнений європейськими кафе інтер’єр. У меню Blur Coffee, зокрема, тост із прошуто і шароном (139 грн), гарячий мелт із хумусом та авокадо (149 грн) і полунично-банановий смузі-боул (109 грн). Поряд із кафе працює бістро Whai Thai із раменом і боулами від цих самих власників.
BAO Modern Chinese Cuisine
Формат: ресторан китайської кухні
Де: вулиця Мечникова, 5
Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)
BAO називають «першим в Україні рестораном сучасної китайської кухні». Власники мережі Mafia Тарас та Оксана Середюки відкрили заклад у партнерстві з шеф-кухарем і телеведучим Ектором Хіменесом-Браво. У меню BAO: китайські закуски дімсами (99-745 грн), гострий суп з крабом і тофу (469 грн) і качка по-пекінськи (1 477 грн). Також у ресторані періодично влаштовують вечірки на кшталт святкування китайського Нового року.
«Шоті»
«Шоті» – грузинський заклад компанії братів Гусовських, відзначений як найкращий національний ресторан 2017 року ресторанною премією «Сіль». У «Ресторанах Гусовських» його називають «рестораном високої грузинської кухні». З кінця 2018 року шеф-кухарем «Шоті» є грузинський фахівець Александре Баіндурашвілі. Щочетверга він готує окрему страву на зразок сулугуні із соусом дзірдзі та еларджі. В основному меню – суп чіхіртма з куркою (139 грн), хачапурі (159-229 грн) і курча тапака (289 грн).
Napule
Ще один заклад «Ресторанів Гусовських» – піцерія Napule, розташована в одній будівлі з магазином Good Wine. Головним піцайоло є неаполітанець Джузеппе Іролло, а за традиційну італійську піч у ресторані відповідав фахівець Стефано Феррара. У меню Napule – автентична неаполітанська піца, підтверджена сертифікатами автентичності. Зокрема, це «Путеолана» з моцарелою та анчоусами (161/244 грн), «Чотири сири» (174/264 грн) і кальцоне з рикотою (164/249 грн). Окрім того, на першому поверсі закладу працює міське кафе O Cafe зі сніданками, які подають впродовж усього дня.
SHO
SHO – ресторан української кухні на вулиці Мечникова напроти Good Wine. Заклад відкривали ресторатори Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна, тепер він належить Валерію Созановському (The Burger, The Cake, «Утиные истории»). Ще одна особливість двоповерхового приміщення на 1200 м² – авторський дизайн від московської архітекторки Наталії Белоногової. У меню SHO: «Борщ на юшці з бичачих хвостів» (140 грн), «Котлета по-київськи» (240 грн) і «Томлена шия ягняти з печеними овочами» (240 грн).
Lucky Restaurant Vinoteque
Формат: ресторан і винотека
Де: Good Wine, вулиця Мечникова, 9
Коли: 08:00-23:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)
Lucky – це ресторан і винотека, розташована в магазині Good Wine. За проект відповідає бренд-шеф Good Wine Володимир Ярославський, відомий також за шоу «МастерШеф». Меню Lucky розділили на дві категорії – «Обід» і «Вечеря». Серед страв є салат з бататом і пеканами (255 грн), вітело тонато (285 грн) і філе новозеландського ягняти (499 грн). У винній карті – великий вибір вінтажних позицій. Окрім того, у межах Good Wine працює кав’ярня Yellow Place, пекарня Bakehouse та винний бар 101 Wine Bar.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна
Фото: 1 – Barvy, 2 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 3 – BAO, 4 – «Шоті», 5 – Napule, 6 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 7 – Lucky