На районі10 закладів на БЖ
Індійська, кубинська та італійська кухні – де їсти в районі Великої Житомирської
Де їсти в кожному з районів Києва? Ми вже розповідали про заклади Русанівки, а тепер продовжуємо серію гідів районами з вулиці Великої Житомирської.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
«Косатка»
Формат: кафе
Де: вулиця Велика Житомирська, 25/2
Коли: 09:00-23:00 (з неділі по четвер), 09:00-02:00 (п’ятниця і субота)
Розповідь про Велику Житомирську була б неповною без згадки про «Косатку», яка влітку відсвяткувала четвертий день народження. Заклад, розташований на розі БЖ і Гончара, пропонує і сніданки, і обіди, і вечірні коктейлі. Нещодавно до меню «Косатки» повернули гарбузовий суп, його тут називають «казковим». Ще кілька позицій з актуального меню – свинина на грилі під молочною карамеллю та палтус із запеченим гарбузом.
У п’ятницю та суботу в кафе ставлять вінілові платівки й проводять діджей-сети.
Panna Pasticceria
Формат: ресторан італійської кухні/джелатерія
Де: вулиця Велика Житомирська, 6/11
Коли: 08:00-23:00
Panna Pasticceria – заклад, що поєднує формати остерії та джелатерії. За кухню тут відповідає шеф-кухар Франческо Черезі, а за десерти – кондитер із 40-річним досвідом Вінченцо Мантія. Обидва італійські фахівці – з острова Сицилія, тож у меню помітні саме сицилійські акценти на кшталт канолі. Окрема позиція – італійське м’яке морозиво джелато. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Окрім того, у Panna винна карта з кількох провідних італійських регіонів.
Balu – Indian Food and Drinks
Balu – Indian Food and Drinks – кафе з індійською кухнею, якому нещодавно виповнилося півроку. Засновником закладу є співвласник індійського ресторану «Гімалаї» Яшві Тріпатхі. Концепцію Balu він описує як «автентичну кухню у форматі кафе». Подають на колишній локації Yummy Mummy курку під соусом карі та сир панір власного виробництва. А ще це одне з небагатьох місць у Києві, де готують ласі – фруктовий напій на йогурті. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Balu регулярно беруть участь у фестивалях вуличної їжі та барахолці «Кураж Базар».
Bassano Dolceteka
Bassano Dolceteka – другий заклад під брендом Bassano в Києві. На відміну від ресторанного формату на Великій Васильківській, дольчетека на розі Великої Житомирської та Володимирської спеціалізується на солодощах. У Bassano кажуть – ставляться до десертів, як до дорогоцінних прикрас, тому навіть вітрини підсвічують за прикладом ювелірних магазинів. З усім асортиментом можна ознайомитися у спеціальному Instagram-акаунті. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Ще одна особливість Bassano – ретельно підібрані позиції вина від маленьких італійських виробників.
Міське кафе City-Zen на Великій Житомирській
Формат: кафе
Де: БЦ «Панорама», вулиця Велика Житомирська, 20
Коли: 08:00-22:00, 08:00-23:00 (п’ятниця і субота)
City-Zen – мережа міських кафе. Новий заклад під брендом відкрили на Великій Житомирській у бізнес-центрі «Панорама». Сюди можна зайти і на сніданок, і на обід, і на вечірній коктейль, кажуть у City-Zen. Окрім того, у закладі є пропозиції ланчів. Детальніше – у новині The Village Україна.
За інтер’єр закладу відповідала дизайнерка Йова Ягер (Make My Cake).
Gypsy Bar
Формат: театральний бар
Де: вулиця Велика Житомирська, 40
Коли: 10:00-22:00 (з неділі по середу), 10:00-23:00 (з середи по суботу)
Gypsy Bar – перезапуск театрального бару в кінотеатрі «Ліра» на Великій Житомирській поблизу Львівської площі. Назва закладу – посилання на творчість сербського музиканта і кінорежисера Еміра Кустуріци. В основі меню – страва чаро, що дослівно з ромської перекладається як «тарілка». Щоп’ятниці тут влаштовують творчі вечори – концерти та поетичні читання, кінопокази. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Також у Gypsy Bar проводять майстер-класи і заходи для дітей.
Buena Vista Social Bar
Buena Vista – заклад із кубинською кухнею та музикою на розі Великої Житомирської та Володимирської. «Це жива ілюстрація до книги про здорове і смачне життя», – кажуть у пабі. У меню – начос, тапас і такос, а також чилі кон карне та чураско і стейк по-кубинськи. Особливість Buena Vista – щоденні музичні вечори латиноамериканської музики.
Зверніть увагу, що заклад працює з 12:00.
Black Tot Bar
Black Tot Bar – коктейльний бар, який працює на Великій Житомирській із середи по суботу. «Часто гості нашого підвалу цікавляться, хто ж придумав цей прекрасний інтер’єр. Ми просто брали все, що потрапляло під руку, і таким чином зліпили свій бар», – кажуть у закладі. Віднедавна у Black Tot Bar можна скуштувати не лише коктейлі і велику добірку рому, а й французькі млинці Blenoir.
Заклад не працює у неділю, понеділок і вівторок.
«Валь-де-Валь»
Avercamp «Валь-де-Валь» – одна з точок мережі з натуральним морозивом у форматі кафе у дворику на Великій Житомирській. У меню – кава та інші гарячі напої, а також десерти і 16 видів морозива. Крім того, пропонують пироги з фетою та яблуками.
Інші заклади мережі «Валь-де-Валь» працюють поблизу Національного цирку та станції метро «Либідська».
Espressoholic
Одна з точок мережі кав’ярень Espressoholic – у концепт-сторі Hvoya на Великій Житомирській, який розпочав роботу восени 2017 року. В асортименті звична для Espressoholic кавова карта: класичні кавові напої, а також фільтр-кава. Нещодавно у всіх точках мережі оновили меню – рецептуру більшості десертів змінили, додали кілька нових позицій.
В Espressoholic працюють ще п’ять точок у Києві: на Хорива, Сагайдачного, Гетьмана, Басейній і в ЖК «Ізумрудний».
Обкладинка: Діана Андруник для The Village Україна, 1 – «Косатка», 2 – Діана Андруник для The Village Україна, 3 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 4 – Володимир Шуваєв для The Village Україна, 5 – City-Zen, 6 – Gypsy Bar, 7 – Buena Vista, 8 – Black Tot Bar, 9 – «Валь-де-Валь», 10 – Володимир Шуваєв для The Village Україна