У рубриці «Прості страви» ми запитуємо шеф-кухарів, як приготувати вдома найбільш прості і банальні страви.
Фото: Анна Бобирєва
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Денис Новохацький
шеф-кухар міського кафе «Білий шум»
Яєчня – це, певно, найпростіше, що можна зробити вдома. Взяти кілька яєць, підсмажити, додати бекон, овочі та зелень – це ж дуже просто. Я розповім, як роблю яєчню вдома. Буквально так само сьогодні вранці готував її для дружини.
1. Ставимо на плиту сковорідку, розливаємо по ній олію.

Можна також використовувати масло, але я надаю перевагу олії. Зазвичай розливаю олію на сковорідку, коли вона ледве-ледве тепла. Якщо її занадто розігріти, яєчня може вийти занадто засмаженою.
У «Білому шумі» ми використовуємо яйця від виробника, який доступний у більшості супермаркетів. Заздалегідь їх краще помити. Звісно, зазвичай їх дезінфікують. Але краще ще раз промити.
2. Коли олія розігрілася, можна розбивати яйця.

3. Даємо яйцям підсмажитися буквально кілька хвилин.

Є люди, які хочуть більш засмажену яєчню, є люди, яким подобається інакше. Я готую зазвичай щось середнє: щоб жовток залишився рідким, але дійшов до кондиції і білок. Якщо готую яєчню з двох яєць, розділяю їх по різних частинах сковорідки.
4. Додаємо сіль – буквально по дрібці на кожне з яєць.
Можна додати й більше – за смаком.
Таким чином яєчня «дійде» вже не на вогні.
5. Накриваємо сковорідку кришкою, відставляємо з плитки.

6. До яєчні підсмажуємо бекон або шинку – на невеликій кількості олії.

Розумію, що шинка готова, коли у неї з’являється рум’яний відтінок.

7. Додаємо огірки та зелень, викладаємо на тарілку.
Також я посипаю яєчню паприкою – це додає смаку пряності.