Шашлична «Баба Ґануш» від Алекса Купера на Великій Васильківській
Шашлична «Баба Ґануш» – це новий формат ресторану від ресторатора Алекса Купера («Селям», «Шалом», Tachinomi, Kyiv Food Market). Заклад відкрили на місці його ізраїльського стритфуду Avi – вулиці Великій Васильківській, 24.
Час роботи: 11:00–23:00
Де: Велика Васильківська, 24
Про концепцію
Бабаґануш – це ще й страва з баклажанів близькосхідної кухні, якій і присвячений заклад. Купер називає свій новий ресторан на Площі Українських героїв «шашличкою мрії» й розповідає, що першим рестораном його дитинства був саме такий заклад у Татарбунарах.
«Тут війна, і взагалі життя коротке, тому я вирішив, що треба робити речі, про які завжди мріяв», – коментує ресторатор.
Команда розповідає, що інтер’єр закладу оформлювали самостійно й хотіли передати атмосферу близькосхідного ринку. Для цього вони відтворили традиційний навіс.
У меню закладу – різні види шашлику, манти, вушка, мезе та свіжий хліб.
Бабагануш
95 гривень
Кебаб у лаваші
257 гривень
Шашлик «наполеон»
250 гривень
Вушка з картоплею
130 гривень
Татараш із яловичиною (пельмені)
167 гривень
Кебаб зі страуса
190 гривень
Гострий суп Харіра з кебабом
167 гривень
На барі «Баба Ґануш» наливають вина з Одещини та готують коктейлі.
У 2024 році Алекс Купер відкрив заклад кримськотатарської кухні «Чіберечна від Селям» й одесько-єврейський бар Lehaim у Львові, «Татар Бунар» із бессарабською кухнею в Одесі й азійське бістро Tachinomi на площі Українських героїв.
За рік Купер також перезапустив Avi Kiosk на місці «Трамвайної» й відкрив Avi на Львівській площі замість «Хали». Shalom в Одесі закрив.
Крім того, анонсував відкриття «Татар Бунар» в Лондоні й «Наталки» в Одесі (на честь мами ресторатора).