Шашлична «Баба Ґануш» – це новий формат ресторану від ресторатора Алекса Купера («Селям», «Шалом», TachinomiKyiv Food Market). Заклад відкрили на місці його ізраїльського стритфуду Avi – вулиці Великій Васильківській, 24. 

Час роботи: 11:00–23:00

Де: Велика Васильківська, 24

Instagram

Про концепцію

Бабаґануш – це ще й страва з баклажанів близькосхідної кухні, якій і присвячений заклад. Купер називає свій новий ресторан на Площі Українських героїв «шашличкою мрії» й розповідає, що першим рестораном його дитинства був саме такий заклад у Татарбунарах. 

«Тут війна, і взагалі життя коротке, тому я вирішив, що треба робити речі, про які завжди мріяв», – коментує ресторатор. 

Команда розповідає, що інтер’єр закладу оформлювали самостійно й хотіли передати атмосферу близькосхідного ринку. Для цього вони відтворили традиційний навіс.

 

 

У меню закладу – різні види шашлику, манти, вушка, мезе та свіжий хліб.

Бабагануш

95 гривень

   

Кебаб у лаваші

257 гривень

   

Шашлик «наполеон»

250 гривень

   

Вушка з картоплею

130 гривень

   

Татараш із яловичиною (пельмені)

167 гривень

   

Кебаб зі страуса

190 гривень

   

Гострий суп Харіра з кебабом

167 гривень

На барі «Баба Ґануш» наливають вина з Одещини та готують коктейлі.

 

   

У 2024 році Алекс Купер відкрив заклад кримськотатарської кухні «Чіберечна від Селям» й одесько-єврейський бар Lehaim у Львові, «Татар Бунар» із бессарабською кухнею в Одесі й азійське бістро Tachinomi на площі Українських героїв. 

За рік Купер також перезапустив Avi Kiosk на місці «Трамвайної» й відкрив Avi на Львівській площі замість «Хали». Shalom в Одесі закрив. 

Крім того, анонсував відкриття «Татар Бунар» в Лондоні й «Наталки» в Одесі (на честь мами ресторатора).