«Гам!бургерна | Nunu» – це новий заклад від Nunu Diner і This is Pivbar. Відкриття заплановане на 6 вересня. Співзасновники закладів – київський шеф-кухар Юрій Нікітюк, який відповідає за їжу в мережі, і ресторатор Андрій Єлісеєв.

Перший Nunu Diner із шаурмою «нової хвилі» запустили у 2022 році, заклад почав роботу на Позняках. Після було відкриття точки із шаурмою в приміщенні мʼясного ресторану Beef, стритфуду на Подолі та окремого закладу на Золотих воротах: у меню, як завжди, мікс кухні Близького Сходу й Азії. Зазвичай тут пропонують гостям шаурму, мезе, салати й закуски. 

«Гам!бургерна | Nunu» – це перше відкриття, де фокус зміщено із шаурми на іншу зірку стритфуду. Тут Юра знайомитиме гостей із власним поглядом на комфортний міський бургер.

ДЕ: Поділ, Костянтинівська, 19

КОЛИ: щодня, 11:00-22:00

INSTAGRAM

Чому стритфуд

Юра Нікітюк

   

Я думаю, що я один із головних просувачів стритфуду в Україні. Раніше я називав себе шеф-кухарем, потім – шаурмішником. [сміється] А зараз буду робити бургери. Думаю, голосно казати, що якісь нові, в Україні багато смачних позицій. Але, мені здається, ми готуємо саме «просто бургер». Такий, яким має він бути у стритфуді. 

Для нас важливо також зберегти комфортну ціну, оскільки я впевнений, що стритфуд не може бути дорогим. Та водночас він також має бути якісним. Ми хотіли зробити крутий бургер за 165 грн, і думаю, що нам це вдалося. Наша ціль – бути народним продуктом і поширювати якість назагал. Доступний і гідний продукт.

   

 Чому «Гам!бургерна»

Ми поєднали два важливі для нас поняття в назві. Перше – це українське «гам». У нього є декілька значень, одне з них – «гамати», тобто їсти. А інше значення – про гамір. Ми хочемо створити місце, яке кипить, бушує. Тут спілкуються, їдять, живуть у місті. І все ж ми більше гамбургерна, ніж бургерна, тому що наші бургери – це булка, котлета й соус. Звичайно ж, є інші додатки, але ми свідомо не використовуємо багато всього, що у світі звикли класти в бургери в останні роки, не хочемо відволікати від чистої ідеї продукту.

— Юра Нікітюк

На що звернути увагу

З головних особливостей закладу хочеться виділити такі: 

•  повернення м’якої бургерної булочки замість бріоші;
•  формат one hand бургеру, який є зручним для мешканців великого міста;
•  у складі кожного бургера є цибуля, можна замовити без, але нижче розповімо, чому краще нічого не змінювати;
•  рукавички є, та все ж варто їсти голими руками;
•  соуси, лаваші та хліб – усе власного виробництва. 

У меню дев’ять видів бургерів, зокрема «Дабл гам!бургер» із подвійною котлетою, «Кріспі чіз» із курячим стегном, «Супер фіш» із хрумкою котлетою з тиляпії та креветками й «Містер Хуліо» із соусом чіпотле та беконом. 

Юра також розповів, що планують вводити гостьові бургери від друзів-шефів. Перший має з'явитися вже в кінці місяця, це буде позиція від Володимира Ташаєва («Улюблений дядя», «Життя чудових людей»). 

Що крім бургерів

Ще в закладі готують курку-гриль і дев’ять сайдів – мінічіберекі, страви з фритюру, кукурудзу та салати. Курку можна буде придбати тільки цілу й у форматі to go. З часом обіцяють додати дитячі позиції. 

На десерт пропонують торт, що завжди подають зі свічкою, адже свято може бути щодня, і мілкшейки. 

У меню напоїв – розливне українське й іноземне крафтове пиво, а також невелика лінійка авторських коктейлів від шеф-бармена Івана Нестерова.

Що потрібно знати про цибулю

Укожному нашому бургері є цибуля в тому чи іншому вигляді: конфі, свіжа чи смажена. І хоча багато українських гостей не люблять цей інгредієнт і просять прибрати зі страви, цибуля – це справді дуже важливий елемент бургера. Дуже б не хотілося, щоб гості просили без неї. 

Особливо це стосується гамбургерів – там небагато складників, і кожен незамінний. От є котлета, соус, огірок і цибуля, яку ми смажимо на вершковому маслі, вона гарно просолена, гарно поперечна. Вона дуже-дуже смачна, а в поєднанні з м'ясом ця цибуля створює прямо суперкрутий ефект. 

А якщо тільки ти прибереш її звідти – цього вже не станеться. Ось це маленьке кільце свіжої цибулі все дуже метчить між собою й освіжає, збирає разом. Тому не нехтуйте. Ми це проходили з кінзою в шаурмі, але також упоралися.

— Юра Нікітюк

Сервіс та інклюзивність

Заклад працює за принципом самообслуговування – замовити їжу та напої можна на касі, забрати готові страви – за сигналом пейджера. Водночас команда сервісу завжди готова допомогти людям з інвалідністю й іншим маломобільним групам людей.  

«Ми намагалися все зробити інклюзивним, для цього в процесі й переклали асфальт під входом і прибрали сходи, і зробили перепланування всередині, а також змінили вхідну групу. На жаль, саме барну стійку зробити низькою не вийшло, тому наша команда завжди може адаптуватися під запит гостя та прийняти замовлення біля столика в разі такої потреби», – ділиться Юра.  

Інклюзивність – важлива цінність нової бургерної. За дизайн відповідала команда Balbek bureau, заклад від початку будували за принципами доступності. У дизайні транслюють класичні символи бургерної – нержавійка, шашечка й водночас тут «не хотіли, щоб це був класичний дайнер з очевидними елементами американської символіки. Ціль така, щоб заклад мав вигляд кльового київського кафе».

 Меню:

Дабл гам!бургер – 165 ₴

Кріспі чікен – 175 ₴

Чіберешки – 175 ₴

Рукола з гуакамоле – 190 ₴

Курка Гриль – 390 ₴

Картоплі фрі – 75 ₴

Фото: Ліза Стеценко