Нове місцеКоктейльний бар KISA на Пушкінській
Kyiv Intelligent & Sexy Association: коктейлі та натуральне вино в колишньому приміщенні секс-шопу на «Театральній»

KISA – це новий заклад на Пушкінській із коктейлями. Офіційне відкриття відбулося 16 грудня.
Фото: Марго Дідіченко для The Village Україна
Концепція
KISA – це коктейльний бар на вулиці Пушкінській біля станції метро «Театральна». У назві заклали абревіатуру Kyiv Intelligent & Sexy Association. «Це такий простір для всіх вільних людей, – розповідають у команді. – Хочемо зібрати під цим дахом інтелігенцію та всіх сексі-людей міста».
У закладі не планують контроль на вході, але кажуть, що позиціонують себе як «місце для зустрічей красивих людей». «Перевіряти на вході зовнішній вигляд не будемо, але для нас intelligent і sexy – це про інше, для цього не обов’язково наряджатися», – кажуть у KISA.




Бар відкрили п’ятеро співзасновників: Аліса Циганська, Євгенія Шефер, Олексій Макодзеба, Костянтин Мартиненко та Богдан Шолох. За коктейлі відповідає бар-менеджер Саша «Лунаход» Мальований, який раніше працював у барах Дніпра.
Локація
KISA почав роботу в цокольному приміщенні будинку 1917 року на вулиці Пушкінській. Раніше в цьому просторі з цегляним склепінням працював секс-шоп, але першочергово його використовували як винний погріб. «Локацію вибирав я, – розповідає Богдан Шолох, – здебільшого зважав на те, що Пушкінська близька до центру, але певною мірою недооцінена». Додає, що це локація неподалік від Хрещатика, але «без зайвих людей і з можливістю збирати власну аудиторію».





У просторі близько 50 квадратних метрів, адаптували його під нові потреби з дизайнером Марком Тарасенком. «До нас це приміщення не ремонтували, але ми спробували зберегти елементи старої будівлі, наприклад, відреставрували кладку на стелі, вичистивши кілька шарів будівельних матеріалів», – каже співзасновниця Євгенія Шефер. «Тут усе було в товстих червоних плитках, ми вирішили це все вичистити й відновити стіни», – додає Шолох.
Біля входу гостей зустрічає контактна барна стійка з поверхнею з терацо. Знайшли місце для реставрованих меблів і стільців українського виробника Propro, а також вінтажних світильників, додає співзасновниця Аліса Циганська.



Бар і кухня
KISA передусім позиціонують як коктейльний бар: «Це місце, куди можна прийти на побачення чи просто вечірній коктейль у компанії красивих людей». Коктейльну карту від бар-менеджера «Лунахода» в тестовому режимі розділили на три категорії відповідно до назви бару: Kyiv, Intelligence й Sexy.
У першому розділі зробили присвяту трьом київським закладам: «Вернісажу» на Подолі, «Чорному капітану» на Великій Житомирській і «Вавилону» в Будинку кіно. «Ми взяли за основу легендарні наливайки Києва, для підготовки цих коктейлів використали базовий алкоголь, який використовують у цих закладах», – розповідає Саша «Лунаход». Наприклад, у «Вернісажі» поєднують пиво IPA від українського виробника 2085 із вермутом і бітером у твісті на Americano, у «Чорному капітані» змішують текілу, мескаль і солодкий херес, а у «Вавилоні» – бренді з маракуєю та какао.



У категорії Intelligence ставку роблять на нестандартні поєднання смаків і міцні напої. Наприклад, у твісті на Gimlet під назвою Aloe Gimlet використовують алое й ліджи, а в Blind Faith – витримане шотландське віскі й полуницю. У розділі Sexy пропонують здебільшого кисло-солодкі коктейлі: наприклад, у Bitter Jungle аперитив поєднують із лаймом, сливою та маракуєю. Усі коктейлі в карті наразі пропонують по 190 гривень.



Окрім коктейлів, у KISA пропонують винну карту, яку склали виключно з натуральних та органічних позицій від постачальника Sabotage Wine. «Це наші давні друзі, ми разом зробили підбірку позицій, які здивують гостей, але не будуть чимось диким», – коментує Лунаход. Додає, що пропонують вино від 150 до 260 гривень за келих, а карту будуть регулярно оновлювати. Окрім того, у KISA є закуски на зразок горіхів, оливок і чипсів, а навесні планують запустити меню кухні.