Перезапуск ресторану української кухні «Курені» на Парковій дорозі
Заклад «Курені» на Парковій дорозі відновив роботу з новими шеф-кухарями та меню. Оновлення називають «перезапуском найстарішого ресторану української кухні в Києві».
У закладі продовжать готувати страви української кухні, але у двох форматах: ресторанному та фудкорті.
За меню відповідають шеф-кухарі Ярослав Артюх і Владислав Агрес. Артюх раніше працював у ресторані «Канапа», а Агрес – у ресторанах готелів Intercontinental і Hyatt.
У закладі будуть використовуватимуть локальні суперфуди, а також чорноморську рибу, морепродукти, корінці: пастернак, селеру, корінь петрушки. Також у меню будуть продукти, які вийшли з широкого використання українців, наприклад амарант.
У ресторані пропонують крем-суп із кропиви, вареники з кров’янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козиним сиром і соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвости, зоб ягняти (так зване «солодке» м’ясо) і стейк з яловичого серця. Із десертів можна скуштувати львівський сирник, медовик або ж «торт сироїда».
Крім цього, у закладі готуватимуть безглютенові страви: замість звичайного борошна планують використовувати суміш борошна з клітковини подорожника та кукурудзи або ж з амаранту.
Також у «Куренях» діє фудкорт з окремим меню, де готують страви української кухні у форматі швидкої подачі.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Фото: «Курені»