Нове місцеРесторан Once Upon A Time на Подолі
Борщ із пельменями, хот-дог без сосиски й чебуреки том-ям у перезапуску закладу Rebra & Kotlety

Once Upon A Time – це ресторан на вулиці Борисоглібській на Подолі, який запустили на місці закладу Rebra & Kotlety. Партнером ресторану є шеф-кухар Юрій Нікітюк, у меню – авторські позиції з переосмисленням звичних страв. Заклад офіційно відкрили 1 червня.
Фото: Марго Дідіченко для The Village Україна
Концепція
Once Upon A Time – це новий ресторан співзасновників мережі Rebra & Kotlety Кирила Одєгова й Олександри Одєгової. Заклад відкрили в колишньому приміщенні Rebra & Kotlety на вулиці Борисоглібській, новий формат створили із Юрієм Нікітюком у ролі партнера. «Ми запросили Юрія створити нове меню для наших закладів, але врешті запропонували йому долучитися до запуску нового формату в ролі автора меню та співзасновника», – коментує Олександра Одєгова.
Once Upon A Time
Де: місто Київ, вулиця Борисоглібська, 8/13
Коли: 18:00–02:00 (тестовий режим)
Телефон: 097 080 81 69







Слоган Once Upon A Time – «місце з нестандартною кухнею й атмосферою», назву обрали через типовий початок казок в англомовній традицій. «Це таке казкове підземелля, де можливе неможливе, – пояснює концепцію та вибір назви співвласниця Олександра Одєгова. – Ми працювали в цьому приміщенні протягом тривалого часу й завжди намагалися боротися з тим, що це підвал. Але під час пандемії ми вирішили не сперечатися з цим, а навпаки, підкреслити підвальний простір». Автором ідеї, концепції та дизайну нового закладу стала Олена Колеснікова, а за реалізацію відповідав Влад Гушель. Назву проєкту та айдентику розробила комунікаційна агенція Ogilvy.






Відкриття Once Upon A Time відбулося 1 червня, упродовж літа заклад працюватиме в тестовому вечірньому режимі, двері відчиняють з 18:00. «Можливо, на вихідних будемо починати трохи раніше, але загалом за літо хочемо відточити всі процеси», – додає Одєгова.
Локація
Once Upon A Time розташований на розі вулиць Борисоглібської та Братської на Подолі. Заклад працює в підвальному приміщенні будівлі кінця 19 століття, у нього чотири окремі зали та близько 120 посадкових місць.





Найбільша перша зала розрахована на компанії, також у ній облаштували барну стійку, яку називають «найдовшою на Подолі»: «Тут можна зустрічатися з друзями, підсідати одне до одного, ділитися стравами та проводити нетворкінг». Наступна зала розрахована на вечірню посадку та столики на 2–4 людини, також у ній є відокремлений простір для двох, який називають «кімнатою для пікантних прелюдій». Третю залу називають м’якою: м’яким зробили покриття стін і столів, а одну зі стін стилізували під вугілля.






В інтер’єрі знайшли місце для дерева, на стелі використали декор у вигляді коріння.
Кухня
Співвласники Once Upon A Time називають меню закладу «еклектичним і нестандартним», за мету ставили переосмислення звичних страв. «Ми взяли страви, які всі знають і люблять. Беремо ці знайомі страви, додаємо натхнення нашого шефа й оригінальну подачу», – розповідає Олександра Одєгова.




Автор меню Юрій Нікітюк каже, що передусім йому було цікаво обіграти звичні формати страв, також було важливо адаптувати кухню до позицій на компанії, якими можна було б ділитися. «У нас еклектика в концепції й інтер’єрі, так само хотілося погратися з їжею. У меню – лише шість основних позицій, акцент робимо на закуски та фінгер-фуди», – каже Нікітюк, який продовжує виконувати роль шеф-кухаря Wine Love.
З меню:
Борщ із пельменями та кінзою – 135 грн
Бао з анчоусом і ботаргою – 91 грн
Куряче пате із вівсяними коржиками – 161 грн
«Цезар» із куркою – 167 грн
Тартар із копченого лосося на хрусткій картоплі – 268 грн
Том-ям чебуреки – 152 грн
Карбонара – 262 грн
Сатай із яловичини з баклажаном і понзу – 385 грн
Десерт «Шоколад із шоколадом» – 160 грн

Серед прикладів – борщ із пельменями (135 грн), бургер «Для тих, хто не визначився» із м’ясною й овочевою котлетою (240 грн) і хот-дог, у якому замість сосиски – перець, фарширований моцарелою (181 грн). Ще одна позиція – шніцель, який готують у паніруванні з вівсяними пластівцями та подають із битими огірками (189 гривень). Серед закусок, зі свого боку, солодові пончики з грибним пилом і картопля з норі та пармезаном.
У коктейльній карті – класичні коктейлі від 120 до 180 гривень, також пропонують натуральне вино та міцні напої.