Кафе «Дилетант» від архітектора Слави Балбека на Подолі
Кафе «Дилетант» відкривають на Подолі біля станції метро Тараса Шевченка. Це перший заклад архітектора й засновника Balbek Bureau Слави Балбека, який він запускає разом із партнером – готельєром Романом Татарським. Кафе починає роботу 26 червня о 14:30.
«Я давно хотів відкрити саме кафе. Не ресторан, не великий заклад. Ідеальний для мене формат – невелике сусідське кафе із якісною кавою й суперпростою, зрозумілою їжею», – розповідає The Village Україна Балбек.
«Ми не ресторан, не кафетерій і не бістро. Це дайнер – швидкий американський формат щоденної їжі», – додає власник закладу, команда якого відповідала, зокрема, за проєкти The Cake, Barvy, Kyiv Food Market, «100 років тому вперед» і Bursa Hotel.
«Дилетант» – це така гра слів. Я дійсно в цьому дилетант, тому що відкриваю перший заклад. Та ми, як дизайнери, зробили вже 50 закладів, у всіх щось взяли для себе. Мені здалося, що буде корисно зазирнутися в цей процес з іншого боку», – пояснює Балбек вибір назви.
Як керівник за «Дилетант» відповідає Сашко Боровський, який має досвід роботи в кафе «Косатка» й кав’ярні First Point. Організовувати роботу кавового бару допомагав консультант Женя Горбань, а пропрацьовувати коктейльну карту – Олексій Костенюк (S34 Haircuts & Cocktails). У роботі з меню й технологією кухні закладу допомагав Олексій Краковський (Adelle, Liberty Diner), а барну технологію налаштовував Степан Цуцман (Zabarom).
З МЕНЮ:
Лляна каша на вівсяному молоці – 105 грн
Солодка вівсянка – 105 грн
Французький омлет з брі та шпинатом – 125 грн
Авокадо-тост – 165 грн
Яйця-пашот на тості з гуакамоле – 135 грн
Холодний томатний суп – 95 грн
Сандвіч з шинкою, чедером і корнішонами – 145 грн
Еспресо – 50 грн
Фільтр – 45 / 50 грн
Кава з молоком – 65 / 90 грн
Детальніше про проєкт – в інтерв’ю Слави Балбека The Village Україна.
Раніше в цьому приміщенні працював офіс Bursa Atelier.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Обкладинка та фото: «Дилетант»