Нове місцеБізнес-кафе Rosemary від засновниці «Альтруіст»
Італійська кухня та ігри в Protasov Business Park
![Бізнес-кафе Rosemary від засновниці «Альтруіст» — Нове місце. The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/nHScmL--YPx8PQdhwauGuA-default.jpg)
Rosemary – це кафе з італійською кухнею у комплексі Protasov Business Park. Відповідає за заклад керівниця «Альтруіст» Анна Андрієнко. Відкриття кафе відбулося 3 лютого.
Фото: Євген Карєв
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Концепція
Rosemary позиціонують як бізнес-кафе: заклад розташований на території комплексу Protasov Business Park, у колишній будівлі трикотажної фабрики імені Рози Люксембург, на вулиці Миколи Грінченка. Передусім він розрахований на працівників бізнес-центру. «Це комплекс, у якому працює близько 3 000 людей, – розповідає засновниця Rosemary Анна Андрієнко. – Я давно тут працюю і бачу, скільки коробок із піцою сюди заносять щодня. Хотілося дати альтернативу масмаркету, щось крафтове і прямо тут».
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/g3whoeXHeN6YfNvPNSghUw.jpg)
Rosemary
Де: місто Київ, Protasov Business Park, вулиця Миколи Грінченка, 2/1
Коли: 12:00-22:00 (тестовий режим)
Телефон: 096 895 3816
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/olc-j5CbP6lidUSonaEt8w.jpg)
У Rosemary пропонують страви італійської кухні на зразок піци та пасти. Розповідають, що заклад хочуть зробити місцем для простого та смачного обіду, а також простором, де можна відволіктися та перепочити від роботи. Для цього в концепцію вписали ігрові елементи: наприклад, передбачили зони з ігровими приставками та настільними іграми. Місця для гри радять резервувати заздалегідь за принципом «100 гривень з гравця – і грай, скільки хочеш».
У перший місяць роботи кафе працюватиме лише в будні. З березня планують перейти на режим з 08:00, ввести меню сніданків і проводити заходи у вихідні. Наприкінці лютого у просторі запустять другий поверх із додатковими посадковими місцями.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Z6gP_mc7wPdT4BoQlQ3d3Q.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/yZKvH-cK7EkQhWhAFRLJ_Q.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/7c9d0kbtYEfYd7koizQbZA.jpg)
Локація
Rosemary розташований у колишній будівлі трикотажної фабрики «Роза», вхід до закладу з боку вулиці Протасів Яр вільний для всіх. Приміщення колишнього складу та друкарського цеху фабрики має близько 350 квадратних метрів і стелю у майже 7 метрів.
«Цій будівлі вже більш як сто років, тому ми хотіли висловити їй повагу», – розповідає засновниця Андрієнко. Як приклад наводить текстильні штори та склоблоки, які залишили з попереднього застосування приміщення, а також тканини, що використали для оздоблення світильників. Окрім того, персонал Rosemary використовує футболки від фабрики «Роза».
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/lJnRM3Z2ULDDwm_2gUidHA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/7aQIj0AVepGyW1jUe-7D0Q.jpg)
За проєкт відповідала Йова Ягер зі студії Yova Yager Hospitality Design. «Йова моя подруга, ми давно дружимо. Було класно і креативно, я задоволена творчою колаборацією», – каже Андрієнко. Серед побажань під час обговорення проєкту – необхідність виокремлення ігрових зон та комунальних столів і точкове підсвітлення, яке можна змінювати залежно від часу доби.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/A9X2nLOWuGnvqf_4ATSohg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/IqZ-BSW0Bea-jxzbsHbDkQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pTn93-4xfWcJWsHu7O65VQ.jpg)
Окрім того, дизайнерка вирішила обрати для простору два основних кольори, якими розділили простір – білий і кораловий. В інтер’єр інтегрували неймінг закладу, а на другому рівні, що запрацює згодом, акцент зробили на білосніжну плитку. Наразі в Rosemary доступно понад сто посадкових місць, з відкриттям другого поверху загальну кількість доведуть до 130.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/6mWkm1u5RTkn66Ob1B8-cA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/WpPPi5WqfIwgctA6bfENrQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/jz0_j4TXPhzaoDYTuU148w.jpg)
Кухня
За кухню Rosemary відповідає шеф-кухарка «Альтруіст» Анна Павленко. Меню закладу розділили на кілька категорій: «Піца» (117-197 грн), «Паста» (117-227 грн), «Не піца» (97-277 грн), а також супи (67-117 грн) і салати (97-137 грн). Упродовж двох тижнів кафе запустить доставку через сервіси Uber Eats та Glovo, у майбутньому її хочуть розширити в радіусі двох кілометрів.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/SdAyBWs93F5Ug-kNcjZdBA.jpg)
Піцу в закладі готують на тісті в неаполітанському стилі в електричній печі. Є два розділи: біла та червона. Серед піц на білому тісті пропонують фірмову «Роуз Марі» (187 грн) із печерицями, моцарелою та вершковим соусом і «Карбонару» (157 грн) з беконом, пармезаном і яйцем. Серед «червоних» є «Маргарита» (117 грн) і «Багато м’яса» (177 грн) із беконом, шинкою «Котто» і мисливськими ковбасками.
Також пропонують піцу з «рослинним м’ясом» Beyond Meat (197 грн). Із замінником м’яса в меню також паста «Бійонд’єзе» (197 грн) – болоньєзе із Beyond Meat. «Ми хотіли подбати, щоб у меню були й позиції для вегетаріанців і веганів», – каже Андрієнко.
Окрім того, серед пропозицій пасти – «Болоньєзе» (117 грн), «Карбонара» (127 грн) і «Томати і базилік» (117 грн). В асортименті й лазанья (97 грн) із грибами та соусом «Бешамель» та медальйони з телятини (277 грн).
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Gp8712JHyElnzF251Nc-_g.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9ADLMTxMIzpB4IS0mLw3RA.jpg)
З меню
Піца «Мамасіта» – 157 грн
Піца «Багато сиру» – 177 грн
Піца «Брунгільда» – 197 грн
Паста «Гриби та пармезан» – 117 грн
Паста «Курка та гриби» – 157 грн
Печений лосось – 117 грн
Міланезе з курки – 157 грн
Салат із руколою, чері та пармезаном – 97 грн
Салат «Схожий на боул» – 117 грн
Мінестроне – 67 грн
Чизкейк із карамеллю – 77 грн
«Дуже шоколадний торт» – 127 грн
До страв в асортименті Rosemary подають вино від українського виробника Grand Valee та невеликих італійських виноробень – від 77 гривень за келих. Ще пропонують пиво, сидр і коктейлі власного виробництва у пляшках. Три смаки в об’ємі 200 мілілітрів – «Джин-тонік»,, «Апероль» і «Кривава Мері». Також є кава свіжого обсмажування від локального виробника Mad Heads.
Коментарі
Підписатись